Πέμπτη 28 Ιουνίου 2018

ΠΕΤΥΧΗΜΕΝΗ Η ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ» ΤΟΥ 5ου ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

 5ο ΓΕΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ»

Το περασμένο Σάββατο 25 Ιουνίου, στο θεατράκι του πάρκου της πόλης μας  με πολλή επιτυχία οι μαθητές του σχολείου μας δείξανε, για άλλη μια φορά, την αγάπη τους για τη θεατρική ενασχόληση και ψυχαγωγία. Η δαπάνη δεκάδων ωρών από το ελεύθερο πρόγραμμά τους με σκοπό την θεατρική καλλιέργεια απέδειξαν πως τα σχολικά χρόνια, τα χρόνια του δημόσιου σχολείου, δεν μένουν χωρίς κέρδη. Το αντίθετο μάλιστα.


Το έργο του Νηλ Σάϊμον «Οι ηλίθιοι», μια σάτιρα της αγραμματοσύνης και της απελευθερωτικής σημασίας της γνώσης ήταν το θεατρικό έργο που διάλεξαν οι μαθητές για την παράστασή τους. Πρόκειται για μια ρομαντική κωμωδία που παίζεται με μεγάλη επιτυχία σε όλες τις σκηνές του κόσμου, ένα έργο που σατιρίζει τα κοινωνικά ήθη και τα πολιτικά συστήματα του 20ου αιώνα γραμμένο από τον σπουδαίο και πολυβραβευμένο Αμερικανό θεατρικό συγγραφέα και σεναριογράφο Νηλ Σάιμον. 
Οι συντελεστές της θεατρικής παράστασης του 5ου ΓΕΛ απέδειξαν πως ένα άλλο σχολείο είναι εφικτό: ικανό να ομορφαίνει τη ζωή των μαθητών, αλλά και των διδασκόντων και διδασκουσών, ανεκτίμητο ως πηγή νοημάτων, επικοινωνίας και ομορφιάς.
Τους ευχαριστούμε πολύ!