Τρίτη 8 Μαΐου 2018

Με επιτυχία διοργανώθηκε ενημερωτική εκδήλωση από την Πιερική Αναπτυξιακή για την 1η προκήρυξη του Τοπικού Προγράμματος CLLD/LEADER 2014-2020

           Ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση διοργάνωσε το πρωί της Τρίτης 8 Μαΐου η Πιερική Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ, στην αίθουσα συνεδριάσεων της
Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας .
          Σκοπός της εκδήλωσης ήταν η ενημέρωση σχετικά με την 1η Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του προγράμματος CLLD/LEADER, Υπομέτρο 19.2 του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη (ΠΑΑ) της Ελλάδας 2014-2020, που αφορά σε πράξεις Δημοσίου Χαρακτήρα που συμβάλουν με άμεσο ή έμμεσο τρόπο στην εξυπηρέτηση και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του τοπικού πληθυσμού.
          Το παρόν στην εκδήλωση έδωσαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, τα μέλη του Δ.Σ. της Πιερικής κος Λαγδάρης Ευάγγελος Δήμαρχος Πύδνας-Κολινδρού και Καλαϊτζής Αθανάσιος Δημ. Σύμβουλος Δήμου Δίου-Ολύμπου, καθώς  και ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Αρχιμανδρίτης π. Βαρνάβας Λεοντιάδης.
          Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι δημοσίων και ιδιωτικών Φορέων της Πιερίας, σύλλογοι, καθώς και εκπρόσωποι νομικών προσώπων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα.
          Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας  αφού συνεχάρη τα στελέχη της Διαχειριστικής Αρχής ΠΚΜ  και τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ, αναφέρθηκε στους πόρους που έχουν ήδη εξασφαλιστεί από τα διάφορα ευρωπαϊκά  ταμεία για τις ανάγκες του προγράμματος και θα προωθηθούν στο δημόσιο αλλά κυρίως στον ιδιωτικό τομέα.
          Η Πρόεδρος του Δ.Σ. της Πιερικής Αναπτυξιακής ΑΕ ΟΤΑ κα Σοφία Μαυρίδου παρουσίασε επιγραμματικά τους άξονες του προγράμματος και τα χαρακτηριστικά αυτού. Στη  συνέχεια παραχώρησε το λόγο στην κα Μπέττυ Παρτσαλίδου, διευθύντρια της Πιερικής Αναπτυξιακής, η οποία ανέλυσε λεπτομερώς τη δομή της προκήρυξης και τη διαδικασία υποβολής των προτάσεων του προγράμματος. Τέλος ο κος Κωνσταντίνος Ζαπουνίδης,  υπεύθυνος προγραμμάτων της Πιερικής Αναπτυξιακής, ανέλυσε διεξοδικά τις προκηρυσσόμενες δράσεις.
                    Μετά το πέρας της παρουσίασης, ακολούθησε συζήτηση και  εκφράστηκαν απορίες οι οποίες αναλύθηκαν από τα στελέχη της Πιερικής Αναπτυξιακής.