Δευτέρα 2 Απριλίου 2018

Ευχαριστήρια επιστολή της οικογένειας του Χρήστου Αμανιού προς το νοσοκομείο Κατερίνης

Κάποιες φορές ένα ευχαριστώ δεν είναι αρκετό….
Κάποιες φορές όμως δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να εκφράσει κανείς την ευγνωμοσύνη του.

Πριν αναφερθώ αναλυτικά οφείλω να κάνω δυο σημαντικές επισημάνσεις.
Υπάρχουν 2 διαφορετικές κατηγορίες ανθρώπων όταν αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με μια εξαιρετικά κρίσιμη ή δύσκολη κατάσταση.
Αυτοί που δεν μπορούν να την αντιμετωπίσουν είτε επειδή δεν έχουν την ικανότητα να την αντιμετωπίσουν είτε δεν έχουν τα μέσα και την διάθεση.
Και υπάρχουν και αυτοί που αγωνίζονται με όποια μέσα έχουν στα χέρια τους αλλά και την διάθεση να έρθουν αντιμέτωποι με το αδύνατο και να πραγματοποιήσουν θαύματα!! Σε αυτούς τους δεύτερους θα αναφερθούμε με την επιστολή μας.
Επειδή στην ζωή πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε την ευγνωμοσύνη μας και να ευχαριστούμε όλους αυτούς που καθημερινά υπερβάλουν εαυτό, ως δημόσιοι λειτουργοί, χαρίζοντας την γνώση τους και την ανθρωπιά τους στους συνανθρώπους τους που τους έχουν ανάγκη, δίνοντας ζωή εκεί που φαίνεται αυτή να χάνεται, θα θέλαμε ως οικογένεια να εκφράσουμε την ευγνωμοσύνη και τις πιο θερμές ευχαριστίες μας σε κάποιους ανθρώπους που κατόρθωσαν το φαινομενικά ακατόρθωτο και νίκησαν έναν αγώνα που έμοιαζε εξαιρετικά δύσκολος απέναντι σε όλες τις αρχικές δυσοίωνες προβλέψεις.
Για να γίνουν λίγο πιο συγκεκριμένα τα πράγματα θα θέλαμε όλη η οικογένειά μας να ευχαριστήσουμε με την ιστορική σειρά που έγιναν τα πράγματα:
Ι) τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό στο κέντρο υγείας Αιγινίου Πιερίας για την άμεση αντίδρασή τους αλλά και για την ορθή διάγνωση της κρισιμότητας της κατάστασης του ανθρώπου μας και την άμεση διακομιδή του στο Γ.Κ.Ν. Κατερίνης.
ΙΙ) τον χειρουργό του Γ.Ν Κατερίνης κύριο Γκιάτα Νικόλαο που πραγματικά κάνοντας μια μεγάλη προσπάθεια, μια μεγάλη χειρουργική επέμβαση έδωσε αυτό το αρχικό (και όπως φάνηκε στην συνέχεια καθοριστικό) 10-15% επιβίωσης στον άνθρωπό μας. Σαν τώρα γιατρέ σε θυμάμαι όταν βγαίνοντας από το χειρουργείο μας έκανες την πρώτη αρχική ενημέρωση και εκτίμηση της κατάστασης. Αυτό που έκανες είναι πραγματικά μοναδικό και σε ευχαριστούμε με όλη την δύναμη της καρδιάς μας.
ΙΙΙ) την Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν Κατερίνης, τον διευθυντή της Κύριο Μπεκριδέλη Ανέστη, το ιατρικό και όλο το νοσηλευτικό της προσωπικό που υπερέβαλε τον εαυτό του και αυτό το αρχικό 10-15% το έκαναν αρχικά επιβίωση και στην συνέχεια πραγματικότητα. Ο καθημερινός αγώνας όλων αυτών των ανθρώπων είναι απίστευτος. Δεν γνωρίζουμε αν ένα ευχαριστώ μπορεί να εκφράσει την αληθινή μας ευγνωμοσύνη προς όλους σας.
IV) την χειρουργική κλινική του Γ.Ν Κατερίνης, την διευθύντριά της Κυρία Μανωλακάκη Δήμητρα, το ιατρικό και  το νοσηλευτικό προσωπικό για τον μεγάλο αγώνα που δίνουν καθημερινά σε όλα τα επίπεδα. Για την στοργή και φροντίδα προς όλους τους ασθενείς.
V) τους φυσικοθεραπευτές του Γ.Ν. Κατερίνης για τις καθημερινές προσπάθειες ώστε να ολοκληρωθεί αυτό που στην αρχή φάνταζε ως θαύμα.
Σήμερα 2/4/2018 μπορούμε να πούμε με μια σχετική σιγουριά ότι οι προσπάθειες όλων αυτών των ανθρώπων, που ξεκίνησαν το πρωί της 6ης Μαρτίου 2018 δεν πήγαν χαμένες.
Μπορούμε να πούμε ότι όλοι αυτοί οι άνθρωποι, χειρουργοί, γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό, φυσικοθεραπευτές υπήρξαν για τον δικό μας άνθρωπο οι «άγγελοι» που του χάρισαν το «φύσημα ζωής» εκεί που φαινόταν ότι αυτό χάνεται εκεί που το είχε ανάγκη.
Απέδειξαν όλοι στο σύνολό τους την επιστημονική τους επάρκεια αλλά και την ανθρώπινή τους υπόσταση και ευαισθησία.
Δεν θα ξεχάσω ποτέ όταν συναντώντας τυχαία στους διαδρόμους της χειρουργικής κλινικής του Γ.Κ. Κατερίνης συνάντησα τον χειρουργό κύριο Γκιάτα και τον ευχαρίστησα προσωπικά ξανά (ο άνθρωπός μας είχε βγει από την Μ.Ε.Θ και ήταν στην χειρουργική κλινική) μου είπε.. «συγκινήθηκα που μίλησα με τον αδερφό σου σήμερα…» αποδεικνύοντας ότι εκτός από ένας εξαιρετικός επιστήμονας είναι και ένας ΜΕΓΑΛΟΣ άνθρωπος.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ τον διευθυντή της Μ.Ε.Θ. του Γ.Ν. Κατερίνης που επισκέπτονταν τον άνθρωπό μας ακόμη και όταν αυτός είχε βγει από την μονάδα του μετά από μέρες παραμονής σε αυτήν.
Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ την συγκίνηση και την χαρά όλου του προσωπικού της χειρουργικής κλινικής όταν ο άνθρωπός μας έβγαινε για το τελικό στάδιο της αποθεραπείας του στο κέντρο αποκατάστασης που συνεχίζει το τελικό στάδιο της αποκατάστασής του.
Όλοι αυτοί οι ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟΙ επιστήμονες, όλοι αυτοί οι άοκνοι εργαζόμενοι στελεχώνουν το επαρχιακό νοσοκομείο της Κατερίνης. Όλοι αυτοί οι άνθρωποι απέδειξαν ότι τίποτε δεν είναι απίθανο για κάποιον που δεν διστάζει να αντιμετωπίσει την πρόκληση και δεν φείδεται προσπαθειών για να πετύχει τον στόχο του, ενός ιερού στόχου, που είναι να χαρίζουν το ΥΨΙΣΤΟ ΑΓΑΘΟ στους συνανθρώπους τους, την ΥΓΕΙΑ.
Ως οικογένεια θα θέλαμε να εκφράσουμε την βαθιά μας ευγνωμοσύνη προς όλους αυτούς τους ΥΠΕΡΟΧΟΥΣ πρώτα ανθρώπους και στην συνέχεια επιστήμονες.
Αξίζουν τον σεβασμό και την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη τόσο της τοπικής κοινωνίας αλλά ιδιαίτερα πολιτείας. Η στήριξή τους θα έχει μόνο όφελος προς όλους τους συνανθρώπους μας. Υπάρχουν εξαιρετικοί επιστήμονες και ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να στηρίζεται η προσπάθειά τους.
Ευχόμαστε σε όλους σας ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ και καλό ΠΑΣΧΑ.
Φέτος εσείς με τις άοκνες προσπάθειές σας προσφέρατε στην οικογένειά μας την δική της Ανάσταση.
                                                            Σας ευχαριστούμε πολύ
                                         Η οικογένεια του ασθενή σας Αμανιού Χρήστου