Τετάρτη 18 Απριλίου 2018

ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕ ΤΗΣ ΑΔΡΑΝΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΠΑΘΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΣΥΣΤΗΜΙΚΗΣ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗΣ ΘΕΛΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Η << ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ >> δεν  θέλει τον λαό  να κινητοποιείται, να αγωνίζεται,  να διατρανώνει την αντίθεση  του στους εγκληματίες
ιμπεριαλιστές,  που ματώνουν τους λαούς, για τις ενεργειακές πήγες, τον δρόμο μεταφοράς τους, για την χάραξη νέων ζωνών επιρροής, όπως αξιώνουν τα μονοπώλια, οι καπιταλιστές που εκπροσωπούν.
Θέλουν τον λαό στο περιθώριο της κοινωνικής – πολιτικής ζωής και  πάλης,  για αυτό απαξιώνει, προβοκάρει, τους χιλιάδες λαού που είναι αυτό τον καιρό στους δρόμους  και φωνάζουν ενάντια  στους  ιμπεριαλιστικούς  πολέμους, για καμιά συμμετοχή της χώρας μας σε αυτούς, να κλείσουν οι βάσεις, που εφορμούν οι ιμπεριαλιστές του ΝΑΤΟ, της ΗΠΑ, της Ε.Ε., για τα δολοφονικά τους σχέδια.
Να θυμίσουμε ότι η << χρυσή αυγή >> είναι αυτή που υπερθεμάτιζε της εκλογής Τράμπ στις ΗΠΑ και έτρεχε μέλι το στόμα της για αυτόν, είναι αυτή που έγραφε στο πρωτοσέλιδο της εφημερίδας της, << ΣΟΚ ΚΑΙ ΔΕΟΣ >>, για την νίκη Τράμπ στις Αμερικανικές εκλογές.
Σήμερα υποκριτικά και αποπροσανατολιστικά  κάνει λόγο για συνολικό σχέδιο του σιωνισμού που χτύπησε και βομβαρδίζει την Συρία και όχι οι ιμπεριαλιστές που χαϊδεύει, με πρώτο τον Αμερικάνικο ιμπεριαλισμό, κόπτεται δήθεν για τον Συριακό λαό, την ώρα που εδώ τους θεώρει λαθροεισβολείς και τους στοχοποιεί, ενεργοποιώντας τον κοινωνικό αυτοματισμό εναντίον τους.
Η << χρυσή αυγή >> βγάζει λάδι τον ιμπεριαλισμό στα νέα εγκλήματα που εξαπολύει με στόχο τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και δρόμων μεταφοράς τους και σαν δύναμη καιροσκοπική και συστημική, γίνεται ουρά των ιμπεριαλιστών, κουνώντας μια την σημαία του Αμερικάνικου ιμπεριαλισμού, μια του Ρώσικου ιμπεριαλισμού.
Η << χρυσή αυγά >> δεν βλέπει ότι ολόκληρη η χώρα έχει μετατραπεί σε Αμερικανονατοικό στρατόπεδο και ότι συμμετέχει στην προπαρασκευαστική διαδικασία, για την επίτευξη των δολοφονικών σχεδίων των ιμπεριαλιστών , αλλά προβοκάρει, ειρωνεύεται τις μαζικές, μαχητικές διαδηλώσεις του λαού μας, που από την πρώτη στιγμή των βομβαρδισμών βρέθηκε στους δρόμους κυρίως στις μεγάλες πόλεις, να καταγγείλει τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τα νέα εγκλήματα τους,  ύστερα από καλέσματα του ΚΚΕ, των ταξικών οργανώσεων, των οργανώσεων του αντιπολεμικού – αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Κινητοποιήσεις που έθαψαν κατά κόρον  τα ΜΜΕ  των καπιταλιστών και υποβάθμισαν, παίρνοντας την σκυτάλη η << χρυσή αυγή >>, να τις χλευάζει μέσα από το σάιτ της, να διαβρώνει, να υπονομεύει το περιεχόμενο τους.
Για άλλη μια φορά στην υπηρεσία του συστήματος η << χρυσή αυγή >>, παίζει τον ρόλο του συκοφάντη, που παραπλανεί και αποπροσανατολίζει, για να αναπαράξει, με τα δικά της λογύδρια, την κυρίαρχη ιδεολογία και πολιτική, που θέλει τον λαό απαθή, αδρανή, στο περιθώριο την κοινωνικής – πολιτικής ζωής, νοιώθοντας ανίκανο να κάνει κάτι, να δράσει, η εκπαιδεύοντας τον, να απαξιώνει την οργανωμένη πάλη, την κοινωνικοπολιτική συμμετοχή, τους αγώνες του λαού.
Αυτός είναι ενός από τους στόχους της << χρυσής αυγής >> στις σημερινές συνθήκες για λογαριασμό του συστήματος, να  απαξιώνει, να χλευάζει  την λαϊκή πάλη, την λαϊκή οργάνωση, τις διεκδικήσεις, την πάλη του λαού ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, την πάλη για μια καλύτερη ζωή.
Ο λαός καθημερινά μπορεί να βγάζει συμπεράσματα για τον ρόλο και τον χαρακτήρα της << χρυσής αυγής >>. Αποτελεί δύναμη του συστήματος, αντιδραστική, αντιλαϊκή, ταξικά εχθρική προς τα συμφέροντα του λάου.
Τα ρατσιστικά της λογύδρια, η μισαλλοδοξία, ο εθνικισμός και η ξενοφοβία που προωθεί δεν είναι πατριωτισμός.
Ο πατριωτισμός του Ελληνικού λαού ποτέ δεν ταυτίστηκε με αυτά, αλλά με την πάλη ενάντια στους ιμπεριαλιστές κατακτητές, στους αγώνες για δουλειά με δικαιώματα, στους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους, για μια χώρα κυρίαρχη και ανεξάρτητη από τον λαό της, χωρίς καπιταλιστές - εκμεταλλευτές και δυνάστες ιμπεριαλιστές.
Αυτός ο αγώνας είναι γνήσιος πατριωτικός και συνάμα ταξικός, για να γίνει ο λαός κυρίαρχος του πλούτου  που παράγει και πραγματικός νοικοκύρης στο τόπο του, προοπτική που ναρκοθετούν με τις πολιτικές τους και υπονομεύουν όλα τα αστικά κόμματα, τα κόμματα του κεφαλαίου, οπορτουνιστές και φασίστες.
Στη ταξική ενότητα των εργαζομένων, στην κοινωνική συμμαχία με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, στην καθημερινή πάλη και αγώνα  με αντικαπιταλιστικό – αντιμονοπωλιακό περιεχόμενο, για την αντεπίθεση. Εκεί βρίσκεται η αξιοπρέπεια και η προοπτική του λαού.
Σε αυτή την κατεύθυνση οι κομμουνιστές μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ δίνουν καθημερινά με όρους αυτοθυσιών, αυταπάρνησης και ανιδιοτέλειας τον καλύτερο εαυτό τους.

Σαββίδης Παναγιώτης