Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Επίσκεψη της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας

 Επίσκεψη στην Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας πραγματοποίησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική
Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου,  συνοδευόμενη από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιο, το Σάββατο 10 Μαρτίου 2018.


Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων, που τους υποδέχθηκε στο Μητροπολιτικό Μέγαρο, απένειμε στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας το Χρυσό Μετάλλιο του Αποστόλου Παύλου μετά σχετικού διπλώματος για τη συμβολή της στο έργο της Ιεράς Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας  επεσήμανε ότι ο σχεδιασμός για την ανάδειξη των βυζαντινών και μεταβυζαντινών Εκκλησιών, των ιερών μονών, των εκκλησιαστικών και μοναστηριακών προϊόντων και γενικά της αξιοθαύμαστης θρησκευτικής υποδομής της Πιερίας αγκαλιάστηκε από το σύνολο της κοινωνίας της Πιερίας, πρωτίστως της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των επαγγελματιών τουρισμού και όλων των εμπλεκομένων φορέων, κάτι που επιβεβαίωσε και ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος, υπενθυμίζοντας την επιτυχή διοργάνωση του Β΄ Πανελλήνιου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, που πραγματοποιήθηκε το Νοέμβριο 2016 στην Πιερία αλλά και την επικείμενη ένταξη της Ιεράς Μητροπόλεως στον Πιερικό Οργανισμό Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, κ. Γεώργιος, τόνισε τη σημασία του προσκυνηματικού τουρισμού με θρησκευτική νοηματοδότηση και περιεχόμενο, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στην πορεία του Αποστόλου Παύλου από τη Βέροια προς τα παράλια της Πιερίας, όπως μνημονεύεται στην Καινή Διαθήκη και μαρτυρείται από ιστορικά, αρχαιολογικά και λαογραφικά τεκμήρια.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε τη σημασία των δράσεων για την προώθηση του θεματικού και προσκυνηματικού τουρισμού με  προγράμματα που εντάσσονται στο στρατηγικό σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και για την υλοποίηση τους που υποστηρίζονται από το έντονο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας,  κ. Απόστολου Τζιτζικώστα και του Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού και Πολιτισμού της Π.Κ.Μ. κ. Αλέξανδρου Θάνου ενώ εξήρε και τις ενέργειες και συμβολή  του Αντιπεριφερειάρχη Ημαθίας, κ. Κωνσταντίνου Καλαϊτζίδη στο έργο της Ιεράς Μητρόπολης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας.
 Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με ξενάγηση στην Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρά, και με γεύμα που παρέθεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.