Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018

Επιστολή διαμαρτυρίας κατοίκου Μεγάλης Γέφυρας προς τον Δήμο Πύδνας-Κολινδρού, που αφορά στο πολυσυζητημένο θέμα της διανομής της αλληλογραφίας στον οικισμό με κεντρικό ερώτημα “ΔΙΟΙΚΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ –ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ή ΑΓΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΥΡΕΤΑΙ ΑΠΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ?”

Γέφυρα 21/2/2018
Κύριε Δήμαρχε καλησπέρα σας,

Με αφορμή την τηλεφωνική επικοινωνία που έγινε με πρωτοβουλία του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου  κ. Ανδρικόπουλου  σχετικά με το πολυσυζητημένο αλλά όχι
οριστικά  ακόμη λυμένο πρόβλημα της αλληλογραφίας στην Μεγάλη Γέφυρα  θα ήθελα να σας ενημερώσω και να σας υπενθυμίσω τα παρακάτω.

Ο κος Ανδρικόπουλος με τίμησε τηλεφωνικά ζητώντας την γνώμη μου για το τι να πράξη σχετικά με την τοποθέτηση συγκεντρωτικών  γραμματοθυρίδων στη Μεγ. Γέφυρα.

Ομολογώ ότι εξεπλάγην διότι, την  5/2/2016,  έγινε στο γραφείο σας  από μένα και από ομάδα συγχωριανών μου παράσταση για το ζήτημα της διανομής της αλληλογραφίας και πεισθήκατε, με βάση και τα έγγραφα που σας επιδόθηκαν, ότι οι κάτοικοι της Μεγ. Γεφύρας, ως πολίτες της Ελλάδος  και δημότες του δήμου που ηγείσθε, έχουν τα ίδια δικαιώματα και στο θέμα της διανομής της αλληλογραφίας με τους λοιπούς πολίτες που λαμβάνουν, ως η σχετική νομοθεσία ορίζει, την αλληλογραφία τους στην διεύθυνση κατοικίας τους.


Το υπ. Αριθμ. Α.Π 1.4.3/345Γ/162/19-3-2014 έγγραφο  της κεντρικής υπηρεσίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων , ( σας το επιδώσαμε), λέει επί λέξει στην παράγραφο 3. « Επισημαίνεται ότι με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο η διανομή των ταχυδρομικών αντικειμένων γίνεται στην διεύθυνση του παραλήπτη, υπό την προϋπόθεση ότι αναγράφεται σωστή και πλήρης επί του ταχυδρομικού αντικειμένου η διεύθυνση. Η αναγραφόμενη οδός και αριθμός πρέπει να είναι μοναδικοί ανά περιοχή , επίσημα καθορισμένοι από την αρμόδια Δημοτική αρχή» Καλόν είναι να ξαναδιαβάσετε τα συνημμένα!

Στην Μεγάλη Γέφυρα υπάρχει επίσημη οδοσήμανση και οδοαρίθμηση απαραίτητες προϋποθέσεις για την κατ΄οίκον επίδοση των ταχυδρομικών αντικειμένων! ( θέλουν φρεσκάρισμα  από την αρμόδια υπηρεσία του Δήμου.)

Ύστερα  από τα παραπάνω , την 5/2/2016, λάβατε την ενδεδειγμένη/καλλίτερη/σύγχρονη/νόμιμη  απόφαση  για την οριστική λύση στο χρονίζον ζήτημα  της διανομής της αλληλογραφίας στην Μεγάλη Γέφυρα, δηλαδή εκδώσατε ανακοίνωση προς τους κατοίκους της να τοποθετήσουν σε ασφαλές και προσβάσιμο σημείο στην είσοδο των κατοικιών τους γραμματοκιβώτιο με ονοματεπώνυμο και πατρώνυμο των δικαιούχων αναβαθμίζοντας τον οικισμό( αυτό λέγεται εκσυγχρονισμός)

Αρκετοί κάτοικοι του χωριού,σοβαροί και υπεύθυνοι που έχουν συχνή αλληλογραφία, υλοποίησαν την απόφασή σας και τοποθέτησαν γραμματοκιβώτια στα σπίτια τους. Ο διανομέας την αλληλογραφία αυτών των κατοίκων, εμού συμπεριλαμβανομένου, πλέον την τοποθετεί στα γραμματοκιβώτια της διεύθυνσής τους. Οι αδιάφοροι και μη συμμορφωθέντες συνεχίζουν να λαμβάνουν την αλληλογραφία τους από το καφενείο! (η άρνηση εκσυγχρονισμού είναι και αυτό δικαίωμα, (δύσκολα αλλάζει η νοοτροπία), αλλά δεν πρέπει να ασκείται σε βάρος των υπολοίπων που επιθυμούν βελτίωση των συνθηκών της ζωής τους)!

Σήμερα λοιπόν ο κος Ανδρικόπουλος ζήτησε την γνώμη μου για την τοποθέτηση συγκεντρωτικών γραμματοθυρίδων!

Θα ήθελα λοιπόν να σας ρωτήσω:

*Δεν αντιμετωπίζει η Δημοτική αρχή ενιαία το θέμα?

*Προέκυψε κάτι που πρέπει να μας γυρίσει πίσω στην  «εποχή των  παγετώνων»?

*Υποβαθμισθήκαμε ως οικισμός και δεν το γνωρίζουμε?

* Αποφάσισε κάποιος, ερήμην μας, ότι πρέπει να παραμείνουμε πολίτες  Β΄κατηγορίας, ως μη έχοντες , στην διανομή της αλληλογραφίας, το προνόμιο που έχετε , επί παραδείγματι εσείς και ο κος Ανδρικόπουλος, ως πολίτες?

*Εγκατέλειψε η Δημοτική αρχή το κοινωνικό της πρόσωπο και βάζει σε δεύτερη μοίρα τα συμφέροντα και την βελτίωση των συνθηκών ζωής των δημοτών υπέρ άλλων συμφερόντων?

*Πως μπορεί η Δημοτική αρχή να υποχρεώσει έναν  ηλικιωμένο πολίτη να παραλαμβάνει την αλληλογραφία του από σημείο μακράν της οικίας του υφιστάμενος την σχετική ταλαιπωρία με δύσκολες καιρικές συνθήκες και προβλήματα υγείας?

*Τι θα γίνει με τους κατοίκους που έχουν τοποθετήσει γραμματοκιβώτια στις οικείες τους, έχουν δηλώσει την διεύθυνσή τους στις υπηρεσίες( ΔΕΗ. ΟΤΕ, Τράπεζες κλπ)  και θα αρνηθούν να πάρουν θυρίδα?

Ύστερα από τα παραπάνω αγαπητέ Κύριε Δήμαρχε, σας παρακαλώ μην πισωγυρίσετε και υιοθετήσετε απόψεις που βολεύουν μόνο κάποιους ,όχι το συλλογικό καλό, και κυρίως διέπονται από στενότητα πνεύματος και σκοπιμότητα. Μέχρι σήμερα έχετε αποδείξει ότι όλα τα θέματα τα βασανίζεται, τα αντιμετωπίζεται με πλατύ σύγχρονο μυαλό και λαμβάνεται υπόψη όλες τις παραμέτρους πριν πάρετε οριστική απόφαση,! Τούτο να πράξετε και επί του προκειμένου!

Σε προσωπικό επίπεδο  δηλώνω ότι , αν  σας αναγκάσουν, κόντρα στις αρχές σας,  να τοποθετήσετε στην πλατεία γραμματοθυρίδες, εγώ και αρκετοί άλλοι συγχωριανοί μου δεν θα πάρουμε αριθμό και κλειδί! Ο φορέας διανομής ας το λάβει υπόψη του αυτό και να προστατεύσει την αλληλογραφία μας. Έχω καταθέσει την 29/3/2014 αίτηση στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ Αιγινίου , όπου ανήκει πλέον η Μεγ. Γέφυρα ,( την παρέλαβε επίσημα ο προϊστάμενος κος Πετρωτός), με τα στοιχεία τα δικά μου , της συζύγου μου και της  διεύθυνσής μου! Ελπίζω ότι δεν θα δημιουργηθεί πρόβλημα στην αλληλογραφία μου και με αναγκάσουν σε άλλες ταλαιπωρίες.


Με εκτίμηση,

Καλφούντζος Ε. Γεώργιος
Περικλέους 2 Μεγάλη Γέφυρα
ΤΚ 60300  Αιγίνιο



ΣΧΟΛΙΟ  ΦΡΙΞΟΥ
Όταν οι θεσμοί και οι φορείς εξουσίας διαπλέκονται τότε καταργούνται οι νόμοι και η λογική!  Πολλά τα παραδείγματα στην χώρα μας με θύματα πάντα τους πολίτες!