Πέμπτη 29 Μαρτίου 2018

ΜΕ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΙΔΕΩΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΕΞΩΡΑΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΙΚΗ – ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΚΑΣΤΟΡΗΣ... ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ

Δεν μπορείς να είσαι και με τον χωροφύλαξ και τον αστυφυλαξ, δεν μπορείς να είσαι με το κεφάλαιο, την ανταγωνιστικότητα και την
κερδοφορία του και συγχρόνως με τα σύγχρονα εργατικά – λαϊκά – κοινωνικά δικαιώματα.
Και το γνωρίζουν πολύ καλά εκεί στον Σύριζα όπως και ο ίδιος ο κύριος Καστόρης, αλλά παρόλα αυτά συνεχίζουν να εξαπατούν τον λαό, προσπαθώντας να διαφυλάξουν την ικανότητα τους σαν πρώην οπορτουνιστές, να συνεχίζουν να χειραγωγούν τον λαό, κάνοντας τον ανίκανο να αντισταθεί, έχοντας τον σε αναμονή, συνεχίζοντας να τον σκορπούν, αυταπάτες και  ψευδαισθήσεις, ότι ο καπιταλισμός μπορεί να έχει κοινωνικό - ανθρώπινο πρόσωπο.
Εξάλλου για αυτή τους την ικανότητα το 2015, προκρίθηκαν από το εγχώριο και διεθνές κεφάλαιο να αναλάβουν την αστική διακυβέρνηση και να συνεχίσουν  την αντιλαϊκή – αντιδραστική πολιτική των προηγούμενων, την πολιτική διεξόδου από την κρίση προς όφελος του κεφαλαίου, που εκφράζεται από της πολιτικές της Ε.Ε, των << μνημονίων >>, όπως και κάνουν.
Ο Σύριζα έχει αναδεχθεί στον καλύτερο μαθητή στην υλοποίηση των πολιτικών υπέρ του κεφαλαίου, για αυτό και από όλους τους οργανισμούς της ολιγαρχίας του πλούτου δέχεται συγχαρητήρια και επινίκια και προτροπή να συνεχίσει σε αυτό τον δρόμο.  Για αυτό υπάρχει και ο εκνευρισμός από την αξιωματική αντιπολίτευση, την Ν.Δ. και από τα άλλα αστικά κόμματα, γιατί νοιώθουν ότι τους έκλεψε κάτι δικό τους και παρουσιάζεται στην πράξη ο αξιόπιστος για την εφαρμογή αυτών των πολιτικών, που τσακίζουν λαϊκά – κοινωνικά δικαιώματα, εργατικές - λαϊκές κατακτήσεις, που κατακτήθηκαν με αίμα και αγώνα.
Με μια έκθεση ιδεών έρχεται ο κύριος Καστόρης βουλευτής του Σύριζα, να εξωραΐσει  την πολιτική της κερδοφορίας και ανταγωνιστικότητας του κεφαλαίου που υπηρετεί η συγκυβέρνηση ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ).
Αναμασά μέσα από κείμενο του, παλιά αστικά φληναφήματα περί <<εθνικής παραγωγικής  ανασυγκρότησης >> και ζητεί την κοινωνική συναίνεση, δηλαδή και αυτών που η πολιτική των τελευταίων  8 ετών τους τσάκισε κυριολεκτικά ( εργαζόμενοι ιδιωτικού – δημόσιου τομέα, μικρομεσαίοι αγρότες – κτηνοτρόφοι, μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, άνεργοι )  και αυτών που επικρότησαν αυτή την πολιτική, ενισχύθηκαν  και ζητάνε την ένταση της ( βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες ), για να συνεχίσει η κατρακύλα του λαού, μέσα από την πολιτική διαχείριση - ανακύκλωση της φτώχιας, των πιο εξαθλιωμένων στρωμάτων, των ανέργων, μισοανέργων, απασχολήσιμων,  ημιαπασχολήσιμων και πάει λέγοντας.
Αυτό προτείνει ο κύριος Καστόρης και το κόμμα του ο  Σύριζα, ο κατά τα άλλα  ( πρώτη φορά αριστερά ), θέλουν τον λαό στο περιθώριο της κοινωνικής και πολιτικής πάλης, να μην βγάζει τσιμουδιά για τα μέτρα που του υπονομεύουν την ζωή,  ρίχνει στα τάρταρα το βιοτικό του επίπεδο και να μην αντιδρά για αυτό.
 Αυτό σημαίνει κοινωνική συναίνεση που αξιώνει ο κύριος Καστόρης σε άρθρο του, αποτελεί εργαλείο ιδεολογικής χειραγώγηση για όλα τα αστικά κόμματα και όση χρυσόσκονη να πασπάλισε στο κείμενο του ο   κύριος Καστόρης, αυτά τα έχουμε ξανακούσει και από τους προηγούμενους την Ν.Δ., το ΠΑΣΟΚ, με τα γνωστά για τον  λαό αποτελέσματα.
Στρατηγικός στόχος του Σύριζα  όπως και όλων των αστικών κομμάτων είναι να τονώσουν την κερδοφορία των καπιταλιστών, των μονοπωλίων, σε κατάσταση ύφεσης η ισχνής οικονομικής ανάπτυξης.
Αυτό στις σημερινές συνθήκες σημαίνει  κατακρήμνιση εργασιακών – μισθολογικών – ασφαλιστικών – κοινωνικών δικαιωμάτων, ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, συγκέντρωση αγροτικής και κτηνοτροφικής παραγωγής σε λίγα χέρια, κλείσιμο μικρομεσαίων επιχειρήσεων – βιοτεχνών, αυτοαπασχολούμενων.
 Είναι προϋπόθεση το φθήμενα της τιμής της εργατικής δύναμης, για να γίνουν με άναρχο τρόπο κάποιες από της λεγόμενες επενδύσεις των καπιταλιστών.
Αυτό είναι το περιεχόμενο των περιφερειακών συνεδρίων που κάνει ο Σύριζα σε όλη την χώρα  και έκανε τις προηγούμενες μέρες στην Θεσσαλονίκη.
Εξειδικεύει την πολιτική του σε κάθε περιοχή προς όφελος του κεφαλαίου και τις κερδοφορίας τους, αξιοποιώντας  όλο το αντεργατικό – αντιλαϊκό νομοθετικό οπλοστάσιο, που θωρακίστηκε περισσότερο με τα μνημονιακά μέτρα των τελευταίων 8 ετών.
 Αυτή η ανάπτυξη είναι μονομερή, ταξική και θα γίνει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων.
Αυτή την ανάπτυξη υπηρετεί ο Σύριζα όπως όλα τα αστικά κόμματα και οι ουρές τους, που παίρνει υπόψη την κερδοφορία των μονοπωλίων και όχι τις σύγχρονες λαϊκές – κοινωνικές ανάγκες και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά στο σύγχρονο σύστημα του καπιταλισμού, που διαχειρίζεται πολύ πετυχημένα μέχρι σήμερα ο Σύριζα, με τον έτερο του στην διακυβέρνηση,  τους  ΑΝΕΛ.
Στον αντίποδα όλων αυτών των σχεδιασμών για λογαριασμό του κεφαλαίου πρέπει να  βρεθεί ο λαός.
Υπάρχει αρκετή λαϊκή πείρα και εμπειρία από τα προηγούμενα  χρόνια, τι σημαίνει  ανάπτυξη με κριτήριο την αυξανόμενη κερδοφορία του κεφαλαίου.
Τα δικαιώματα, οι κατακτήσεις  του λαού, αποψιλωνόταν όταν οι ρυθμοί ανάπτυξης της καπιταλιστικής οικονομίας έτρεχε  στην Ελλάδα  με 4.3% και η κερδοφορία  των επιχειρηματικών ομίλων, των μονοπωλίων,  ήταν πολύ υψηλοί.
Στόχοι που επιτεύθηκαν με πολιτικές λιτότητας, αυξήσεις ψίχουλα στους μισθούς, καταστρατήγηση του οκτάωρου, προώθηση  των ευέλικτων  μορφών απασχόλησης, κ.α.
  Η μεγάλη κερδοφορία των καπιταλιστών τα προηγούμενα  χρόνια,  τα συσσωρευμένα κεφάλαια που λιμνάζονταν, έφεραν και την οικονομική κρίση, που τις συνέπειες από την  πολιτική διαχείριση της, προς όφελος των επιχειρηματικών  ομίλων, των μονοπωλίων,  πλήρωσε και θα συνεχίζει να την  πληρώνει λαός, αν δεν αντεπιτεθεί.
Στην ταξική ενότητα των εργαζομένων, την κοινωνική συμμαχία με τους μικρομεσαίους της πόλης και του χωριού, σε αντιμονοπωλιακή – αντικαπιταλιστική κατεύθυνση, μπορεί ο λαός να πρωταγωνιστήσει και να νικήσει.
Ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, κοινωνική συμμαχία,  με την παράλληλη ισχυροποίηση του ΚΚΕ παντού, αποτελούν σήμερα τα εχέγγυα για αποτελεσματικούς λαϊκούς αγώνες με προοπτική, για την λαϊκή ευημερία και κοινωνική πρόοδο, που βρίσκονται έξω από το παρωχημένο ιστορικά σύστημα του καπιταλισμού, που δεν έχει να δώσει τίποτα θετικό στους λαούς, την ανθρωπότητα, παρά μόνο φτώχειες, πείνα, εξαθλίωση, αντιλαϊκά – αντιδραστικά  μέτρα, πολέμους.

Σαββίδης Παναγιώτης