Τρίτη 27 Μαρτίου 2018

Η Σχολή Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους και το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης για ακόμη μια φορά μαζί επί σκηνής

Για ακόμη μια φορά η Ορχήστρα Παραδοσιακής Μουσικής της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς
Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος «Όσιος Διονύσιος ο εν Ολύμπω» θα βρεθεί μαζί επί σκηνής με το Μουσικό σχολείο Κατερίνης, παρουσιάζοντας τη μουσική εκδήλωση  « συναντώντας τον HaigYazdjian και το κουαρτέτο του».
     Αυτό το μοναδικό μουσικό ταξίδι με σολίστ τον δεξιοτέχνη στο ούτι και ερμηνευτή Haig Yazdjian θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Μαρτίου και ώρα 8μ.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης  «ΕΚΑΒΗ».
     Ο HaigYazdjian είναι ένας ιδιαίτερος συνθέτης, που φέρνει κοντά τους ανθρώπους της Ανατολικής Μεσογείου, μέσα από μελωδίες που αγκαλιάζουν την παραδοσιακή μουσική μαζί με τη jazz και τη world music. Παράδοση και σύγχρονα μουσικά ιδιώματα αναμιγνύονται μέσα από το προσωπικό του ύφος, με αποτέλεσμα να γεννιούνται μελωδίες των οποίων η κάθε νότα μιλά κατευθείαν στην καρδιά. Η διττή προσφυγιά που φέρει η καταγωγή του, εκείνη της Αρμενίας αλλά και της τωρινής της Συρίας ανθίζει μέσα στη μουσική του. Είτε ως σολίστας, είτε μέσα από τις συνεργασίες του με μεγάλα ονόματα της ελληνικής και διεθνούς μουσικής σκηνής, ο ήχος από το ούτι του αλλά και η εξαιρετική του ερμηνεία συγκινούν δυνατά.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος με αφορμή την εκδήλωση δήλωσε χαρακτηριστικά: «Καλούμε όλους τους Πιεριείς να παρακολουθήσουν την εκδήλωση που ετοίμασαν με μεράκι οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου, με τη βοήθεια των δασκάλων τους,καθώς οι μαθητές και οι καθηγητές της Σχολής Παραδοσιακών Οργάνων της Ιεράς μας Μητροπόλεως.Είμαι σίγουρος ότι η μουσική αυτή βραδιά θα μείνει στην καρδιά όλων μας, όχι μόνο για την απαράμιλλη ποιότητα και αισθητική της, που σπάνια συναντάμε σε τέτοιο βαθμό, αλλά και για τα έντονα μηνύματα που θα εμπεριέχει».