Παρασκευή 23 Μαρτίου 2018

Αυτή τη φορά στη Μακεδονία το πρόβλημα είναι αγροτικό

Κλίµα δυσφορίας – το οποίο έχει ξεπεράσει τα όρια της πλατείας Βάθη φτάνοντας µέχρι το προαύλιο του Μαξίµου – διαµορφώνεται το τελευταίο διάστηµα στις τάξεις των παραγωγών της βόρειας
Ελλάδας.

Η απογοήτευση των αγροτών µάλιστα φουσκώνει όσο περνάει ο καιρός και η κυβέρνηση αδυνατεί να επιδείξει τα αντανακλαστικά εκείνα που θα µπορούσαν να εκτονώσουν την κατάσταση.  
Η αλήθεια είναι ότι εδώ που έχουν φτάσει τα πράγµατα (ή που τα άφησαν να φτάσουν) δύσκολα «µαζεύονται». Με το δίκιο τους λοιπόν οι αγρότες, µετά από τόσα στραπάτσα,  εµφανίζονται… αγριεµένοι (κάτι που εκδηλώθηκε και στην κατάληψη του εργοστασίου της ΕΒΖ στο Πλατύ) αφού µέσα σε λίγους µήνες µετρούν απανωτές ήττες. Οι τιµές στα προϊόντα τους (δενδρώδεις καλλιέργειες) έπιασαν πάτο, χάθηκε το παιχνίδι µε τα ροδάκινα και σαν µην έφταναν όλα αυτά, χάνουν, απ’ ό,τι φαίνεται πλέον και την τευτλοκαλλιέργεια. 
Με την κατάσταση να µυρίζει µπαρούτι, παραγωγοί και αντιπολίτευση αναµένουν τις κινήσεις και τις προτάσεις – αν υπάρχουν – του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος θα βρεθεί τις επόµενες ηµέρες στην Θεσσαλονίκη, προκειµένου να συµµετάσχει στις εργασίες του περιφερειακού συνεδρίου για την παραγωγική ανασυγκρότηση της Κεντρικής Μακεδονίας (26 - 28 Μαρτίου).

http://www.agronews.gr/