Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Η μπαρόκ όπερα «Διδώ και Αινείας» του Henry Purcell για δύο μοναδικές παραστάσεις στην αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών του Κ.Θ.Β.Ε. !

Henry Purcell «Διδώ και Αινείας» | Εταιρία Μακεδονικών Σπουδών (ΕΜΣ)

Η μπαρόκ όπερα «Διδώ και Αινείας» του Henry Purcell για δύο μοναδικές παραστάσεις στην αίθουσα της Εταιρίας Μακεδονικών Σπουδών του Κ.Θ.Β.Ε. !

Δευτέρα  19 και 26 Μαρτίου  2018 | Ώρα 21:00

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αποφάσισε, μέσω του φορέα πολιτισμού της, του Κέντρου Πολιτισμού Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας να συμβάλλει και να στηρίξει οικονομικά την παραγωγή έργων Λυρικού ρεπερτορίου. Πρώτος στόχος είναι η διεύρυνση του κοινού της Όπερας στην Περιφέρεια μας, με παραγωγές υψηλού αισθητικού επιπέδου και ταυτόχρονα προσιτές οικονομικά σε ένα ευρύ φάσμα κοινού. Δεύτερος στόχος είναι η αξιοποίηση του σημαντικού καλλιτεχνικού δυναμικού της Βόρειας Ελλάδας σε αυτό το χώρο.

Πρώτη παραγωγή είναι η μπαρόκ όπερα «Διδώ και Αινείας» του Henry Purcell σε συνεργασία με το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης. Η σχετικά μικρή διάρκεια, το μυθικό στοιχείο και η θεματολογία του: φιλοδοξία, ζήλια και προδοσία, το κάνουν ένα πολύ αγαπημένο έργο του λυρικού ρεπερτορίου. Η Όπερα «Διδώ και Αινείας» πρωτοπαρουσιάστηκε το 1689, στο Josias Priest's girls' school στο Λονδίνο και από τότε παρουσιάζεται, σε σταθερή βάση, σε όλα τα μεγάλα θέατρα.

Την σκηνοθεσία της παράστασης υπογράφει ο Δημήτρης Κυανίδης, τα κοστούμια  η ιδρυτής και πρώτη Πρόεδρος της «Όπερας Θεσσαλονίκης» Ιωάννα Μανωλεδάκη, τον πρωταγωνιστικό ρόλο έχει η καταξιωμένη σοπράνο Σοφία Μητροπούλου και την καλλιτεχνική επιμέλεια της παραγωγής έχει ο ταλαντούχος σκηνογράφος Αθανάσιος Κολαλάς.

Την ορχήστρα αποτελεί δεκαπενταμελές μουσικό ensemble, μέρος της νεανικής ορχήστρας