Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης

 Έντονα καιρικά φαινόμενα με χιονιά και χαμηλές θερμοκρασίες

Σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του επιχειρεί με μηχανήματα ο Δήμος Κατερίνης




Σε πλήρη εξέλιξη από τα ξημερώματα βρίσκονται οι επιχειρήσεις συνεργείων του Δήμου Κατερίνης, με συντονισμένες ενέργειες, με το μηχανολογικό εξοπλισμό και το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει, για τον αποχιονισμό στα ορεινά και ημιορεινά, καθώς και σε όλο το οδικό δίκτυο ευθύνης του Δήμου, όπου συνεχίζονται οι έντονες χιονοπτώσεις.


Στις ορεινές περιοχές του Δήμου εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα, καθώς το  ύψος του χιονιού έχει φθάσει τα 50 εκατοστά, ενώ σε ημιορεινές περιοχές ξεπερνά τα 20 εκατοστά. Ήδη επιχειρούν συνολικά 25 αποχιονιστικά μηχανήματα (3 γκρέηντερ, 2 αλατιέρες, 1 φορτωτής, 6 ειδικά εξοπλισμένα (με εκχιονιστήρα), τρακτέρ, 6 μηχανήματα έργου τύπου JCB, 4 φορτηγά, 3 4Χ4), με αποτέλεσμα η κατάσταση σε γενικές γραμμές να είναι ελεγχόμενη.


«Όλες οι υπηρεσίες με εντολή του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη τέθηκαν σε ετοιμότητα για την άμεση αντιμετώπιση της χιονόπτωσης στο σύνολο του Δήμου» επισημαίνει σε δήλωσή του, ο αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος.
Όπως έχει ανακοινωθεί από νωρίς το πρωί, κλειστά θα παραμείνουν λόγω των χιονοπτώσεων και γενικότερα των δυσμενών καιρικών συνθηκών, σήμερα Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου, τα σχολεία όλων των βαθμίδων στο Δήμο Κατερίνης, ενώ δεν θα γίνουν τα προγραμματισμένα μαθήματα στο Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης.


Καλούνται οι πολίτες:
Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και την κατάσταση του οδικού δικτύου.
Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους, ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Να αποφύγουν την οδήγηση σε δύσβατες ορεινές περιοχές σε περίπτωση χιονόπτωσης.
Όταν είναι απαραίτητο να μετακινηθούν με αυτοκίνητο, οι οδηγοί να χρησιμοποιούν αντιολισθητικές αλυσίδες.
Να ταξιδέψουν κατά προτίμηση κατά τη διάρκεια της ημέρας και να προτιμήσουν τους κεντρικούς δρόμους, αλλά και να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που θα ακολουθήσουν.