Τετάρτη 14 Φεβρουαρίου 2018

"ΠΕΡΊ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΊΑΣ ΤΟΥ ΓΕΊΤΟΝΑ..." - ΤΗΣ ΙΖΑΜΠΕΛ ΔΕΔΕ

Όταν τίποτα δεν λειτουργεί σωστά κάπως έτσι μοιράζεται η αλληλογραφία:
Σήμερα μου δίνουν τα γράμματά μου μαζί με τα δικά σου και αύριο θα πάρεις τις επιστολές σου μαζί με τις δικές μου!!!
Αν είναι καλός, γνωστός, φίλος, φιλότιμος ο γείτονας, θα σου επιστρέψει αυτά που σου ανήκουν…
Αν είναι κακόβουλος, άγνωστος, εχθρικός, αδιάφορος ο γείτονας, θα πετάξει την αλληλογραφία σου στα σκουπίδια…
Όπως και να έχει, τα γράμματα αποτελούν μέρος των προσωπικών δεδομένων και σίγουρα σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε να πέσουν σε ξένα χέρια …
Να όμως που τα ΕΛΤΑ, αν και διαφημίζουν την καινούρια υπηρεσία τους και υπόσχονται στον κόσμο ότι θα φέρουν φως και ρεύμα σε κάθε γωνιά της Ελλάδος και σε κάθε σπίτι της Ελλάδος, αδυνατούν να εκπληρώσουν το αρχικό τους ρόλο, τον ρόλο για τον οποίο δημιουργήθηκαν, δηλαδή να φέρουν την αλληλογραφία μας σε κάθε γωνιά της Ελλάδος !!!
Για να μη νομίζει κανείς ότι μιλάω χωρίς αποδείξεις θα πάρω το επίκαιρο παράδειγμα της Μεθώνης Πιερίας…
Εδώ και 4 χρόνια περίπου (μπορεί και παραπάνω), δεν μοιράζονται πια τα γράμματα από σπίτι σε σπίτι στο γραφικό χωριό της Μεθώνης. Όλη η αλληλογραφία φτάνει στο MINI MARKET του χωριού όπου θα περάσουν αναγκαστικά πλέον όλοι οι κάτοικοι αν προσδοκούν να παραλάβουν τα γράμματα τους.
Αν και δεν είναι η δουλειά του, αν και δεν έχει καμία αρμοδιότητα, ο μπακάλης του χωριού δέχτηκε να αναλάβει την ευθύνη του φύλακα αλληλογραφίας για να εξυπηρετήσει τους χωριανούς με όποια συνέπεια και συνεπάγεται αυτό το σύστημα. Με το τραγικό ( ίσως μόνο για μένα ) αποτέλεσμα να χάθηκαν για πάντα κάποια γράμματα μου και να μου έδωσαν κατά λάθος γράμματα αλλουνού !!
Βέβαια, υπάρχει και η λύση με τις γραμματοθυρίδες … Εδώ περιπλέκεται η ιστορία μας διότι τα μπλε τα κουτάκια αυτά ( όπως τα ονομάζω εγώ ) τα έχει παραγγείλει ο Δήμος Πύδνας – Κολινδρού εδώ και 3,5 χρόνια, αλλά μπλε κουτάκια στην Μεθώνη δεν είδαμε ακόμα!! Η αλήθεια είναι πως ο μάστορας που έχει αναλάβει την δουλειά τα έχει έτοιμα ( μετά από μήνες καθυστερήσεων ) αλλά για κάποιο λόγο δικό του δεν ασχολήθηκε τελευταία με αυτό το έργο και δεν τοποθετήθηκαν ακόμα…
Σε αυτό το σημείο, ψάχνοντας για το δίκιο μου, δεν ξέρω πλέον αν πρέπει να εξοργιστώ με την αδιαφορία της Δημοτικής Αρχής που αδυνατεί να πιέσει τον εργολάβο για να ολοκληρώσει την δουλειά ή να αναρωτιέμαι για την εγκυρότητα του εργολάβου, ο οποίος δεν τελειώνει ποτέ και βρίσκει συνέχεια άλλες δικαιολογίες !!
Η ουσία είναι μια : Η αδιαφορία και η ανικανότητα προκαλούν προβλήματα. Η καλή διάθεση δεν αναπληρώνει τα λάθη και την χαμένη αλληλογραφία, γεγονός που μπορεί να φέρει σε πολύ δύσκολη θέση τους συγχωριανούς !! Αυτό που με εκνευρίζει πάνω από όλα είναι η απληστία των ΕΛΤΑ που καταργούν θέσεις εργασίας επειδή δεν τους συμφέρει να πληρώνουν υπάλληλο για να μοιράσει τα γράμματα στα χωριά, αλλά μας πουλάει μαγκιά και ρεύμα που θα φτάσει σε κάθε σπίτι σε κάθε γωνιά της Ελλάδος …
Το θλιβερό όλης της ιστορίας, όμως, είναι πως, μόνο εγώ τελικά γκρινιάζω και μόνο εγώ τελικά ενοχλούμαι από την αρρωστημένη κατάσταση που επικρατεί στο χωριό !!
Και μετά ζητάμε ανάπτυξη από τους Άρχοντες του τόπου ενώ καθόμαστε στον καναπέ !!!
Μάλλον οι πιο πολλοί δεν έμαθαν αυτό που έμαθα από μικρή :
Να γίνει κάτι αν θέλεις
Πρέπει να δράσεις
και να ταρακουνήσεις τα νερά
για να ξυπνήσεις τα πνεύματα,
αλλιώς δεν πρόκειται να γίνει τίποτα!!
Ιζαμπέλ Δέδε

https://isabellededes.wordpress.com/



το πρώτο γράμμα ήταν όντως για μένα …Το δεύτερο το άνοιξα χωρίς να καταλάβω ότι ήταν για κάποιον άλλον


το τρίτο γράμμα το μισό άνοιξα και σταμάτησα όταν είδα το όνομα του παραλήπτη.. Το τέταρτο έμεινε κλειστό !!