Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου 2018

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΜΤΜ στο Τελ Αβίβ

 Η Πιερία υποδέχεται ισραηλινούς τουρίστες


Από το Τελ Αβίβ, όπου συμμετείχε στη διακεκριμένη διεθνή τουριστική έκθεση «International Mediterranean Tourism Market – IMTM 2018», στις 6-7 Φεβρουαρίου, επέστρεψε η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας με θετικά μηνύματα για την υποδοχή τουριστών όλο το χρόνο από το Ισραήλ. Είναι η δεύτερη συνεχόμενη χρονιά που η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  συμμετέχει στην έκθεση ΙΜΤΜ του Ισραήλ αξιοποιώντας το άνοιγμα του τουριστικού Ισραηλινού ρεύματος προς τη χώρα μας.
Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, οι Ισραηλινοί ταξιδεύουν στο εξωτερικό συστηματικά και περισσότερο από κάθε άλλη εθνικότητα. Συγκεκριμένα, πραγματοποιούν συνολικά 4.000.000 ταξίδια ετησίως με μέσο όρο διαμονής στον προορισμό τους από 4 έως και 10 ημέρες. Επιπλέον, πέρσι καταγράφηκε μία αύξηση τουριστών από το Ισραήλ προς την Ελλάδα, κατά 15%, γεγονός που εν πολλοίς οφείλεται στην διεθνή τουριστική συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Ισραήλ. Να σημειωθεί ότι οι Ισραηλινοί τουρίστες δεν επικεντρώνονται στον καλοκαιρινό μαζικό τουρισμό αλλά ενδιαφέρονται εξίσου για εναλλακτικές μορφές τουρισμού όλο το χρόνο, όπως η γαστρονομία, το περιβάλλον, η ιστορία.



Αναγνωρίζοντας την ευνοϊκή συγκυρία και το άνοιγμα του τουριστικού ρεύματος μεταξύ Ισραήλ - Ελλάδας, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας   ταξίδεψε στο Τελ Αβίβ συμμετέχοντας στη μεγαλύτερη έκθεση τουρισμού της χώρας. Την  Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  εκπροσώπησε η Πρόεδρος κα Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου, η οποία παρουσίασε στο ισραηλινό κοινό την πρόταση της Πιερίας για τουρισμό όλο το χρόνο. Παράλληλα πραγματοποίησε πλήθος επαφών με τουριστικούς πράκτορες, επιχειρηματίες και φορείς του τουρισμού καθώς  και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

" Δύο μέρες εντατικών εργασιών και επαφών στο Τελ Αβίβ ήταν αρκετές για να επιβεβαιώσουμε ότι η χώρα μας και κατ' επέκταση η Πιερία έχουμε μια μοναδική ευκαιρία αναγνωρισιμότητας και επίτευξης του στόχου για επιμήκυνση του τουρισμού όλο το χρόνο. Οι Ισραηλινοί πολίτες είναι πρόθυμοι να ταξιδέψουν όλο το χρόνο και να δημιουργήσουν εμπειρίες ζωής. Πρέπει να ειπωθεί ότι ήδη η περιοχή μας, με επίκεντρο το Λιτόχωρο, υποδέχεται Ισραηλινούς τουρίστες που δηλώνουν εντυπωσιασμένοι από την Πιερία και τον Όλυμπο. Στην έκθεση του Τελ Αβίβ αναδείξαμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την Πιερία ως τουριστικό προορισμό όλο το χρόνο και προωθήσαμε προτάσεις για νέες μορφές τουρισμού που ενδιαφέρουν το ισραηλινό κοινό. Αποκομίσαμε μόνο θετικές εντυπώσεις και αισιόδοξα μηνύματα για ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος προς την περιοχή μας από ισραηλινούς ανά την υφήλιο", σημείωσε η Πρόεδρος της ΕΞΕΠ κα Ξυπτερά - Λάμπρου.

Στο πλαίσιο της έκθεσης η κα Ξυπτερά - Λάμπρου ανέπτυξε σημαντικές συνεργασίες, με τουριστικούς πράκτορες και με εκπροσώπους της Ισραηλινής Ένωσης Τουριστικών Γραφείων (ΙΤΤΑΑ).