Δευτέρα 22 Ιανουαρίου 2018

ΤΑ ΒΑΛΚΑΝΙΑ ΞΑΝΑ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΤΩΝ ΕΝΔΟΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΩΝ

Τα βαλκάνια σαν διαμετακομιστικό κέντρο, δρόμων μεταφοράς ενεργειακών πόρων και προϊόντων, βρίσκονται στην δίνη ενός
ισχυρού ανταγωνισμού ιμπεριαλιστικών κέντρων, για το ποιος θα αποκτήσει πλεονεκτήματα  στην περιοχή, θα κάνει εξαγωγή κεφαλαίων και αποκτήσει προβάδισμα, μεσούσης μιας ισχνής παγκόσμιας καπιταλιστικής ανάπτυξης.
Σε αυτή την κατεύθυνση ΝΑΤΟ  - ΗΠΑ  - Ε.Ε. πιέζουν να λυθούν τα θέματα της χώρας μας με τα Σκόπια, για να προωθήσουν με τις αστικές τάξεις των χωρών, την νέα χάραξη  ζωνών επιρροής, στον ανταγωνισμό που έχει ο ευρωατλαντικός άξονας, κυρίως με Ρωσία και Κίνα.
Αυτή η προοπτική δεν θα είναι στρωμένη με ροδοπέταλα όπως έχει δείξει και η ιστορία όταν συγκρούονται τα ανταγωνιστικά συμφέροντα των ιμπεριαλιστών και  ότι δεν θα λύνεται με πολιτικά μέσα και διπλωματία,  σειρά θα παίρνουν  τα όπλα, για να γίνουν οι λαοί κρέας στα κανόνια των ιμπεριαλιστών, για τα συμφέροντα  μονοπωλίων και ισχυρών καπιταλιστικών κέντρων.
Από αυτή την σκοπιά χρειάζεται να συντηρείται ο εθνικισμός στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων,   ώστε όταν χρειαστεί να δημιουργηθούν εκείνες οι  τεχνητές εντάσεις, για να διευκολυνθούν τα στρατηγικά σχέδια των ιμπεριαλιστών.
Ο εθνικισμός  που δεν έχει σχέση με τον πατριωτισμό, πάντα ήταν ένα καλό χαρτί στα χέρια των ιμπεριαλιστών, που δρα αποπροσανατολιστικά για τους λαούς, μέσα από πατριδοκάπηλους βερμπαλισμούς.
Αυτό τον σκοπό υπηρετεί - υπηρέτησε  το συλλαλητήριο στην Θεσσαλονίκη. Αφού άλλαξαν κάνα 2 -  3 φορές ονομασία οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου, καλούν χωρίς κανένα πλαίσιο  τον κόσμο να κατέβει σε αυτό, βάζοντας αποσπασμένα  μόνο το θέμα της ονοματολογίας, αγνοώντας επιδεκτικά όλους τους σχεδιασμούς των ιμπεριαλιστών στην βαλκανική.
 Ίσα – ίσα διευκολύνουν τα σχέδια τους, κάποιοι  από τους ομιλητές υπήρξαν εξέχοντα στελέχη του ΝΑΤΟ, που αποτελεί ο στρατιωτικός βραχίονας της ευρωατλαντικής συμμαχίας, που ουκ λίγες φορές αιματοκύλησε τους λαούς, για τα συμφέροντα  μονοπωλιακών ομίλων, ισχυρών καπιταλιστικών κέντρων.
Καμιά ειρήνη, σταθερότητα, δεν μπορούν να εγγυηθούν οι ιμπεριαλιστικές  συμμαχίες του ΝΑΤΟ , της Ε.Ε, των ΗΠΑ η άλλων ισχυρών κέντρων όπως των αστικών τάξεων της Ρωσίας, Κινάς κ.α.
 Αυτοί αιματοκύλησαν τα βαλκάνια στην πρώτη δεκαετία του 90 και δεν έχουν κανένα ενδοιασμό να το ξανακάνουν και κυρίως σε μια εποχή που οξύνονται οι μεταξύ τους ανταγωνισμοί και ξεδιπλώνεται ένα περίπλοκο κουβάρι ανταγωνισμών, για τα ενεργειακά και δρόμων μεταφοράς τους, όπως και μεταφοράς προϊόντων, που ξεκινάει από την μαύρη θάλασσα, Ουκρανία, Μέση Ανατολή, Βόρεια Αφρική, Βαλκάνια, ένα φλεγόμενο τόξο που μια γενικευμένη ανάφλεξη του θα δημιουργήσει νέες τραγωδίες για τους λαούς.
Αυτό είναι το σύγχρονο πατριωτικό καθήκον για τους λαούς σήμερα, να καταγγείλουν, να αντιπαλέψουν, αυτούς τους αιματηρούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, στο στόχαστρο της πάλης να μπουν οι αστικές τάξεις των χωρών  και το πολιτικό τους προσωπικό, που αναζητούν οφέλη από αυτούς τους τυχοδιωκτικούς σχεδιασμούς. Βλέπε αλλαγή θέσεων των αστικών κομμάτων της χώρας μας  για το σκοπιανό από το 1992 και σήμερα.
Να βροντοφωνάξουμε όχι στον εθνικισμό, στον σοβινισμό, εργαλεία για την δημιουργία εντάσεων από τους ιμπεριαλιστές.
Να φύγει το ΝΑΤΟ, οι Αμερικανοί και όλοι οι ιμπεριαλιστές από την Βαλκανική που θέλουν κράτη μαριονέτες και λαούς υποταγμένους.
Οι λαοί να που όχι στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και να παλέψουν να γίνουν αφέντες στον τόπο τους, με στόχο την ευημερία, την πρόοδο, τον αλληλοσεβασμό ,το  αμοιβαίο όφελος.
Γιατί, για τα κέρδη των κεφαλαιοκρατών, καπιταλιστών, σφάζονται οι λαοί.
 Αυτός είναι ο γνήσιος λαϊκός πατριωτισμός του σήμερα και σε αυτή την κατεύθυνση  πρέπει να δυναμώσου οι αγώνες, χωρίς άναρθρες κραυγές, μισαλλοδοξία και μίση μεταξύ των λαών.
Οι λαοί δεν έχουν να χωρίσουν τίποτα, ίσα, ίσα τους ενώνουν πάρα πολλά.
Σαββίδης Παναγιώτης