Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018

Επιστολή Γεννιά προς Τσίπρα: Αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων

Ερώτημα παραμένει η στάση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Γεωργίας Γεννιά τη Δευτέρα κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου, καθώς χθες έστειλε επιστολή στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις διατάξεις που αφορούν στα πολυτεκνικά επιδόματα.

Στην επιστολή που κοινοποιεί τόσο προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτοόσο και την υφυπουργό Εργασίας Θεανώ Φωτίου, η κυρία Γεννιά χαρακτηρίζει «άδικη» τη μείωση των επιδομάτων σε μία μερίδα πολύτεκνων και τρίτεκνων οικογενειών με εισόδημα άνω των 13.500 ευρώ και σημειώνει ότι «επί της ουσίας καταργείται η δυνατότητα λήψης των επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω, παρότι ο πρϋπολογισμός αυξάνεται κατά 260 εκατομμύρια ευρώ».
Όπως σημειώνει η κυρία Γεννιά στην επιστολή της «με το πρόσφατο πολυνομοσχέδιο που συζητείται στις αρμόδιες επιτροπές και συγκεκριμένα με τις σχετικές διατάξεις του υπουργείου Εργασίας καταργείται επί της ουσίας η δυνατότητα λήψης των πολυτεκνικών και τριτεκνικών επιδομάτων για μεγάλη μερίδα οικογενειών με τρία τέκνα και άνω» και προσθέτει «και παρ’ όλο που ο προϋπολογισμός αυξάνεται κατά 40% (250 εκατ. ευρώ) συντελείται μια αδικία σε βάρος των τρίτεκνων και πολύτεκνων με εισοδήματα άνω των 13.500 ευρώ. Η ανησυχία, η δυσαρέσκεια και η διαμαρτυρία των οικογενειών αυτών που πλέον θα αποκλείονται ή θα λαμβάνουν μειωμένο αντί για αυξημένο επίδομα από μια κυβέρνηση της αριστεράς είναι πιστεύω δικαιολογημένη» σημειώνει σε άλλο σημείο και ζητεί από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να επανεξετάσει το θέμα και να άρει την αδικία που συντελείται.

https://www.aixmi.gr