Τρίτη 12 Δεκεμβρίου 2017

ΟΣΕΑΔΕ: Καταγγελία για τον Συντονιστή της Α.Δ. Μακεδονίας-Θράκης

Ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας (ΟΣΕΑΔΕ) 
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗ ΤΗΣ
ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗΣ  ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ-ΘΡΑΚΗΣ ΠΟΥ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΤΗΝ  ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ
Δε στέγνωσε το μελάνι από τα έγγραφα διορισμού των «μη κομματικών» συντονιστών στις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, και ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, αποδεικνύει πως αντιλαμβάνεται τον ρόλο του και ως συντονιστής παρεμπόδισης-φιλτραρίσματος της συνδικαλιστικής δράσης.
Με εντολή του Συντονιστή, μέσω εγγράφου του Γενικού Δ/ντή Εσωτερικής Λειτουργίας, καλείται συνάδελφος να απολογηθεί γιατί διακίνησε (!!!)  μέσω του υπηρεσιακού ηλεκτρονικού ταχυδρομείου μήνυμα του Προέδρου του ΔΣ της ΟΣΕΑΔΕ, που πληροφορούσε τα Α΄Βάθμια Σωματεία για την κατάθεση στο κοινοβούλιο ερώτησης βουλευτών του ΚΚΕ προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, που αφορούσε σε απλήρωτη εργασία τριών ετών, των υπαλλήλων των Δασικών Υπηρεσιών…. Σύμφωνα δε, με το κείμενο-έγκλιση, το πρόβλημα έγκειται ότι στάλθηκε ολόκληρο το κείμενο της ερώτησης «…αντί σχετικής, απλώς, ανακοίνωσης» που απλά θα πληροφορούσε για το γεγονός ( όπως «κατά πάγια τακτική τούτο συμβαίνει» κατά την άποψη του κ. Συντονιστή). Δηλαδή ο κ. Συντονιστής, επιδεικνύοντας ζήλο λογοκριτή, μας αποκαλύπτει ότι ενοχλήθηκε κυρίως από το γεγονός ότι οι συνάδελφοι ενημερώθηκαν και για το σκεπτικό της ερώτησης…. Παρεμπιπτόντως, δεν ενοχλήθηκε ιδιαίτερα που οι υπάλληλοί του παρέμεναν απλήρωτοι σχεδόν τρία χρόνια τώρα? Ποιά άλλη ενέργεια έγινε για τους εργαζόμενους-συναδέλφους μας? Με την ωμή παρέμβασή του, ο Συντονιστής επιλέγει οριστικά σε ποια πλευρά θα σταθεί.
Φαίνεται τελικά ότι προσπαθεί να εκφοβίσει τους συναδέλφους και να τους χειραγωγήσει. Θέλει οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στο σκοτάδι και να μην γνωρίζουν ποιος στηρίζει και  προωθεί τα προβλήματά  τους και στη Βουλή , στο ναό της « Δημοκρατίας», την στιγμή μάλιστα που το συγκεκριμένο «αυτούσιο» ερώτημα των Βουλευτών αφορά ένα τόσο φλέγον ζήτημα για τους εργαζόμενους και έχει ζητηθεί από την ίδια την Ομοσπονδία με σχετικές ομόφωνες αποφάσεις του ΔΣ της. Εφόσον λοιπόν δεν ήταν κάποια κομματική ενέργεια, αλλά συνδικαλιστικό αίτημα το οποίο προώθησε πρώτη η κοινοβουλευτική ομάδα του ΚΚΕ στην Βουλή (καθώς στην συνέχεια και λιγάκι άκαιρα, ακολούθησαν και άλλοι), για ποιο λόγο ο κ. Συντονιστής δυσανασχετεί ;
Παρά λοιπόν την προφορική μας επικοινωνία να λυθεί τυχόν παρερμηνεία  επί του θέματος, ο κ. Γ. Σάββας επιμένει στην ενέργειά του αυτή. Σύμφωνα με όλα τα παραπάνω είμαστε υποχρεωμένοι να καταγγείλουμε τη στάση του και την ενέργειά του, να λογοκρίνει τις συνδικαλιστικές μας πράξεις, θίγοντας  την ελευθερία της συνδικαλιστικής δράσης και τον καλούμε να την  ανακαλέσει άμεσα.
Η αλήθεια είναι ότι κάποιοι Συντονιστές (όπως και ορισμένοι εργατοπατέρες του εργοδοτικού – κυβερνητικού «συνδικαλισμού»)  ενοχλήθηκαν που η Ομοσπονδία μας και τα Α’ βάθμια Σωματεία που συσπειρώνονται σε αυτήν, δεν αρκούνται στον χαρτοπόλεμο ανακοινώσεων και υπομνημάτων για «εντυπωσιασμό», ούτε προσφεύγουν σε  «επαφές» με διάφορους «παράγοντες»,  αλλά προχωρούν σε διεκδικητικούς  αγώνες και οργανωμένη πάλη, μαζί με τους εργαζόμενους.
Ενοχλήθηκαν που η ΟΣΕΑΔΕ προσπαθεί και παίρνει, κατά το δυνατό, όλα τα μέτρα, για την διαρκή και διάφανη ενημέρωση για την οργάνωση των συναδέλφων, εντελώς αντίθετα από την πάγια τακτική του κυβερνητικού-συντεχνιακού  «συνδικαλισμού».
Το ατόπημα του κ. Συντονιστή της Α.Δ.Μ.-Θ. δεν αποτελεί μεμονωμένο γεγονός. Έρχεται να προστεθεί στην εκφοβιστική τακτική και άλλων συντονιστών ( Θεσσαλία – Στερεά, Πελοπόννησος-Δυτ. Ελλάδα, Ιόνια, Ήπειρος-Δ.Μακεδονία) που αυθαιρετούν με μεθοδεύσεις μαζικών  μετακινήσεων, προαγωγές αρεστών ή ακόμη και με διώξεις εκλεγμένων συνδικαλιστών ( Ήπειρος , Πελοπόννησος ).
Οι πρακτικές αυτές, των επιλεγμένων από την κυβέρνηση συντονιστών, μαζί με τις νομοθετικές αθλιότητες για την υπονόμευση του δικαιώματος της απεργίας,  δηλώνουν πως εννοούν τα δημοκρατικά δικαιώματα, πως εννοούν τη δημοκρατία στους χώρους δουλειάς….
Οι δημόσιοι υπάλληλοι οφείλουμε να θυμηθούμε ότι το Σύνταγμα του 1952 απαγόρευε την απεργία στους δημοσίους υπαλλήλους (άρθρο 11), και ότι τα συνδικαλιστικά δικαιώματα κατακτήθηκαν από τις προηγούμενες γενιές με αιματηρούς αγώνες.
Οφείλουμε να σκεφτούμε ότι κυβέρνηση,  κράτος και εργοδότεςπαίρνουν τα μέτρα τους σήμερα, γιατί ξέρουν ότι η πολιτική που εφαρμόζουν αργά ή γρήγορα θα οδηγήσει σε νέους αγώνες …. Ξέρουν ότι πρέπει να πάρουν ιδιαίτερα μέτρα για να «φιμώσουν» τους εργαζόμενους που διεκδικούν, τους εργαζόμενους που δεν συμβιβάζονται με ψίχουλα, με μίζερη ζωή για αυτούς και τα παιδιά τους…
Ας ενοχλούνται τα κυβερνητικά όργανα. Η απάντηση θα δοθεί από την συσπείρωση στα αγωνιστικά σωματεία που στέκονται σταθερά απέναντι στον εργοδοτικό – κυβερνητικό – συντεχνιακό  «συνδικαλισμό». Απάντηση θα πάρουν  από  τους μαζικούς αγώνες ! 
Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία στις 14 Δεκέμβρη !
ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ
     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         
ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΓΑΒΡΙΗΛ                                
Ο ΑΝ.ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΖΕΠΑΤΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ