Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

"Έχουμε ανάγκη από όραμα κι ελπίδα ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ" - Του Φώντα Μπαραλιάκου

ΑΠΟΨΗ
Του Φώντα Μπαραλιάκου
Οικονομολόγου – Συμβούλου Επιχειρήσεων

Έχουμε ανάγκη  από όραμα κι ελπίδα
ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΧΡΟΝΙΑ


Βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τελειώσει το 2017 (ένας χρόνος που μας πήγε κι άλλο πίσω αντί για μπροστά) και λίγο πριν υποδεχθούμε το νέο έτος το 2018.
Η υποδοχή του νέου έτους, σηματοδοτεί πάντα και μια καινούργια αρχή .
Στα σχέδια μας, στους στόχους μας και στα όνειρα μας !
Το 2017 ήταν για την πατρίδα μας άλλη μία δύσκολη  χρονιά. Ήταν η σειρά των τελευταίων  τριών χρόνων , που η χώρα πληρώνει ακριβά την ιδεοληπτική διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.
Με πολλά νέα αχρείαστα μέτρα, νέες φορολογικές επιβαρύνσεις, νέες περικοπές, πλειστηριασμούς, κατασχέσεις, μείωση της καταναλωτική μας δύναμης και αύξηση του ιδιωτικού χρέους.
Διαπιστωμένα πλέον (το φωνάζουν όλοι) δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι. Αυτή η πολιτική δεν οδηγεί πουθενά.
Θέλουμε Ελπίδα και Όραμα για τη νέα χρονιά !
Ο Ελληνικός λαός θέλει να ακουμπήσει κάπου στέρεα και με οδηγό την ΑΛΗΘΕΙΑ να διακρίνει ότι τελικά υπάρχει λύση για το πρόβλημα του και για τον τόπο.
Και φυσικά η λύση δεν πρόκειται να έρθει από την σημερινή κυβέρνηση…
Επιβάλλεται η πολιτική αλλαγή !
Πολιτική αλλαγή που θα φέρει :
*απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα με άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις
*μεταρρυθμίσεις που θα εκσυγχρονίσουν τη δημόσια διοίκηση, θα δώσει bonus στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας μας και θα ενισχύσουν την επιχειρηματικότητα
*θα ενισχύσει την ρευστότητα στην πραγματική οικονομία, θα αξιοποιήσει τα Ευρωπαϊκά προγράμματα, θα καλλιεργήσει κλίμα εμπιστοσύνης με προσέλκυση επενδύσεων και  επιστροφή καταθέσεων.
*θα επαναφέρει το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες, την παροχή υψηλού επιπέδου παιδείας στους νέους μας με έμφαση στην έρευνα και στην καινοτομία και ένα σύστημα υγείας έτσι ακριβώς όπως αξίζει στον Έλληνα πολίτη.
Και μιας και το 2018, όπως όλα δείχνουν, προμηνύεται εκλογικό, ας  εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία και ας βάλουμε την λογική πάνω από τον λαϊκισμό και τα κάθε είδους «φιλοδωρήματα».  
Ας εμπιστευθούμε αυτούς που θα μας πουν την ΑΛΗΘΕΙΑ, όσο σκληρή κι αν είναι αυτή. Για να μη χαθεί η ΕΛΠΙΔΑ !

Καλή Χρονιά !
Με αισιοδοξία και περηφάνια