Παρασκευή 29 Δεκεμβρίου 2017

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ "ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ" ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

ΝΕΡΟ ΣΤΟ ΜΥΛΟ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ <<ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ>> ΑΥΤΟΜΑΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΜΕΡΙΔΑ ΜΜΕ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΡΙΣΜΑ

Την ώρα που η ανάλγητη συγκυβέρνηση  των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων  ( ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ) συνεχίζει την αφαίμαξη του Ελληνικού λαού για την στήριξη – χρηματοδότηση  του μεγάλου κεφαλαίου, εγχώριου και μη, μερίδα των αστικών ΜΜΕ παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια αποπροσανατολισμού, ρίχνοντας λάδι στο μύλο του ρατσισμού, ώστε σε ξένους, πρόσφυγες – μετανάστες, να κατευθυνθεί η λαϊκή αγανάκτηση και οργή, από της πολιτικές φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του λαού.
Αντί να καταγγελθεί η πολιτική που  παίρνει  10 από τον λαό και δίνει 1 πίσω  από αυτά που του αρπάζουν από της φορομπηχτικές πολιτικές, της κοινωνικές περικοπές και περικοπές συντάξεων, κατευθύνουν με υπερβολές και πολλές των περιπτώσεων ψέματα μέσα από την μεγιστοποίηση αριθμών που αναπαρήγαν ΜΜΕ με πρώτο το ΣΚΑΙ, φασιστικές οργανώσεις όπως η << χρυσή αυγή >>,  ότι το κοινωνικό μέρισμα, μοιράστηκε σε ξένους, μετανάστες, ενεργοποιώντας τον << κοινωνικό >> αυτοματισμό εις βάρους τους, δηλητηριάζοντας παράλληλα την λαϊκή συνείδηση με το ρατσιστικό δηλητήριο, αφήνοντας στο απυρόβλητο την εχθρική-ταξική πολιτική που συνθλιβεί συνολικά εργαζόμενους, μικρομεσαίους, νέους, γυναίκες, συνταξιούχους, ανεξαρτήτως, εθνότητας, θρησκείας, χρώματος.
Λες και οι μετανάστες που ζουν στην χώρα και πρόσφεραν τα προηγούμενα χρόνια στο ΑΕΠ της χώρας, δεν πλήγηκαν από την καπιταλιστική οικονομική κρίση, οι ίδιοι δεν είναι θύματα, όντας πληρώνοντας φόρους, ασφαλιστικά ταμεία, ΦΠΑ κ.α.
Γιατί αν πήραν κάποιοι  αυτό το μέρισμα  της απάτης και κοροϊδίας αυτοί ήταν και όχι ότι γενικά αφειδώς δόθηκε σε μετανάστες και πρόσφυγες και αποκλείστηκαν   Έλληνες για αυτό, όπως αφήνει να εννοηθεί η προπαγάνδα της << χρυσής αυγής >>, των φασιστών πάσης φύσεως, με το σιγοντάρισμα μερίδας ΜΜΕ, απενεχοποιώντας την πολιτική του κεφαλαίου, την πολιτική εξαπάτησης του λάου, μέσα από μερίσματα και επιδόματα, για την λαϊκή εκτόνωση και παραπέρα χειραγώγηση του.
Γιατί αυτή είναι η ουσία, αυτή την πολιτική πάνε να αθωώσουν όσοι ενοχοποιούν τους ξένους, τους μετανάστες  - πρόσφυγες, αντί να βάλουν στο   επίκεντρο της λαϊκής πάλης, την πολιτική της ανταγωνιστικότητας, της κερδοφορίας των μονοπωλίων, των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, αφού συσσωρευμένα – λιμνάζοντα κεφάλαια από τα υπερκέρδη προηγούμενων ετών, πρέπει να επενδυθούν με ικανοποιητικό περιθώριο κέρδους, για να διευρύνουν τον κύκλο κερδοφορίας τους.
Αυτή την δυνατότητα τους την δίνει η  πολύμορφη κρατική ενίσχυση, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, χρηματοδοτήσεις, αλλά κυρίως θωρακίζοντας το νομικό αντεργατικό – αντιλαϊκό  πλαίσιο,  που φρόντισαν για αυτό τα <<μνημόνια>>, που υπηρέτησαν όλα τα κόμματα του συστήματος, της αστικής τάξης και συνεχίζει << επάξια >>  και η σημερινή.
Αυτή η πολιτική που έχει ταξικό πρόσημο χτυπάει συνολικά τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους, ασχέτως εθνότητας και ως έτσι πρέπει να αντιπαλευτεί, στην βάση της ταξικής ενότητας και κοινωνικής συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική – αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση.
 Αυτή την γραμμή πάλης θέλουν να υπονομεύσουν και να πολεμήσουν όσοι βάζουν πρόσφυγες – μετανάστες απέναντι από τον Ελληνικό λαό, την ώρα που ο εχθρός είναι κοινός.
Η πολιτική που εξαθλιώνει τον Ελληνικό λαό είναι η ίδια που ξεριζώνει ανθρώπους από της χώρες τους, τους κάνει πρόσφυγες και μετανάστες.
Είναι η ακόρεστη δίψα των καπιταλιστών για περισσότερο κέρδος, οι ανταγωνισμοί τους που γεννάν τους πολέμους.
Εκεί πρέπει να κατευθυνθεί η συσσωρεμένη αγανάκτηση και οργή  του λαού, να μετατραπεί σε συνειδητή – οργανωμένη λαϊκή δράση, σε αγώνα με ταξική στόχευση και ανατροπή.
Μόνο αυτός ο αγώνας μπορεί να δημιουργήσει της προϋποθέσεις από τον απεγκλωβισμό των πολιτικών διαχείρισης της φτώχεια και της αντιλαϊκής πολιτικής του συστήματος, που σπρώχνει το λαό μας, τους λαούς, να διαλέγουν συνεχώς μεταξύ <<Σκύλλας>> και <<Χάρυβδης>>.
 Για να μπουν οι βάσεις για άλλη οργάνωση οικονομίας – κοινωνίας που στο επίκεντρο θα είναι η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων – κοινωνικών, λαϊκών αναγκών και όχι τα κέρδη των λίγων.
Αυτή την πάλη πολεμούν μετά βδελυγμίας σε διατεταγμένη υπηρεσία, με ψέματα και λάσπες, οι φασίστες όπως η  << χρυσή αυγή >> και πάσης φύσεως αντιδραστικοί, με την προβιά μάλιστα του << αντισυστιμικού >> .Για αυτό σε περιόδους κρίσης τους αναβαθμίζουν πολιτικά, παίρνουν ενεργά  μέρος στην αναδιαμόρφωση του αστικού πολιτικού σκηνικού, για να στηρίξουν το σύστημα, μπαίνοντας ανάχωμα στην ριζοσπαστικοποίηση του λαού και της πάλης του,   κάτι που δεν γίνεται μόνο στην Ελλάδα.
Το τελευταίο καταφύγιο του καπιταλισμού είναι ο φασισμός και αυτό το ξέρουμε από την ιστορική πείρα, για αυτό η αμάθεια και η λήθη δεν βοηθάνε στις σημερινές συνθήκες.
 Τον  φασισμό πρέπει να τον πολεμήσουμε σαν τον πιο αποκρουστικό καπιταλισμό στην σήψη του, σε αυτό θα κριθούμε για το παρόν και το μέλλον, για την λαϊκή ευημερία και πρόοδο,  για έναν κόσμο χωρίς πολέμους, μίση και λαϊκές δυστυχίες.
Σαββίδης Παναγιώτης