Σάββατο 9 Δεκεμβρίου 2017

Ο πρόεδρος του κόμματος Μεγάλη Ελλάδα Πόντος Πατρίς κύριος Θεόφιλος Κυριακίδης επισκέφτηκε χθες τον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο

 Στο πλαίσιο της συνάντησης μεταξύ άλλων συζήτησαν για την οικονομική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εδώ και
χρόνια και ότι θα πρέπει να μπει ένα τέλος σε αυτήν. Επίσης Σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίσει η Εκκλησία και πως μπορούν να βελτιωθούν αλλα και για το πολύ σημαντικό θέμα του Μακεδονικού Αγώνα.
Πριν από λίγες μέρες μάλιστα υπήρχε θέμα διότι τα Σκόπια με πολύ αποφασιστικό τρόπο ζήτησαν την ένταξη της «Μακεδονικής» ορθόδοξης Εκκλησίας στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο. Να υπάγεται δηλαδή πλέον εκεί, κάτι που φυσικά δεν έγινε δεκτό.


Εκτός από τη δημόσια τοποθέτηση του μητροπολίτη Βαρδαρίου, Αγαθάγγελου, ο οποίος τάχθηκε κατά της ένταξης της «μακεδονικής εκκλησίας» στο Βουλγαρικό Πατριαρχείο χαρακτηρίζοντας την, ως πολιτική κίνηση, και ένας ακόμη μητροπολίτης διαφώνησε με τη νέα προσέγγιση για την επίλυση του εκκλησιαστικού ζητήματος.
Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος κύριος Θεόφιλος Κυριακίδης μια τέτοια πρόταση δεν γίνεται δεκτή αντίθετα μάλιστα θα πρέπει το 1/3 να της εκκλησίας να ανήκει εδαφικά στην Ελλάδα.
Η συνάντηση αυτή με το μητροπολίτη Θεσσαλονίκης ήταν μια εκ βάθος συζήτηση για καίρια ζητήματα της χώρας μας. Ο ίδιος ο μητροπολίτης εξέφρασε τον θαυμασμό του για για την σημαία του κόμματος που έχει τον ορθόδοξο σταυρό και την ποντιακή λύρα και τα συγχαρητήρια του που σε τόσο δύσκολους καιρούς το κόμμα του του κυρίου Θεόφιλου Κυριακίδη παραμένει στον δρόμο της ορθόδοξης Εκκλησίας.