Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017 – Θέατρο Πήγασος: Ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό “Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπέρτολτ Μπρεχτ

 ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ – ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ (ΟΠΠΑΠ)
ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΙΓΙΔΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΩΣ ΚΙΤΡΟΥΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ


ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2017 – Θέατρο Πήγασος: Ενθουσίασε και συγκίνησε το κοινό “Ο κύκλος με την κιμωλία” του Μπέρτολτ Μπρεχτ
  

Να ταξιδέψουν το κοινό στο γοητευτικό - λαϊκό κοινωνικό παραμύθι του Μπέρτολτ Μπρεχτ: «Ο κύκλος με την κιμωλία» και να συγκινήσουν μικρούς και μεγάλους μεταφέροντας επί σκηνής μηνύματα και αξίες, όπως η δικαιοσύνη, η ισότητα, ο σεβασμός και προ πάντων η αγάπη πέτυχαν οι συντελεστές του Θεάτρου «ΠΗΓΑΣΟΣ», στην παράσταση, η οποία παρουσιάστηκε χθες το βράδυ στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης (ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ), στο πλαίσιο των “ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ”.


Η σαρκαστική κωμωδία, με επίκεντρο τη δικαιοσύνη και την εξουσία συνδυασμένη με μια τρυφερή ιστορία μητρότητας, η οποία θέτει στο επίκεντρο τη δικαιοσύνη του Μπρεχτ, τη δικαιοσύνη της αγάπης ενθουσίασε το κοινό και απέσπασε το θερμό χειροκρότημά του. Η παράσταση με την πολυπρισματική της θεματολογία κράτησε τους θεατές σε συνεχή εγρήγορση έως το ιδιαίτερα διδακτικό επίλογο του έργου:


“Το κάθε τι πρέπει να ανήκει σ΄ εκείνον που είναι άξιος, τα παιδιά σε κείνους που με αγάπη και φροντίδα τα ανατρέφουν, τα αμάξια στους καλούς τους αμαξάδες, τα χωράφια στους καλούς τους γεωργούς που μέρα νύχτα με ιδρώτα και με μόχθο πασχίζουνε να δώσουνε γλυκούς καρπούς”.

Όπως τονίζει σε δήλωσή του, ο πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) Θεόδωρος Παυλίδης: «Εκ μέρους του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη, του Δημοτικού Συμβουλίου και του Δ.Σ. του Οργανισμού Πολιτισμού (Ο.Π.Π.Α.Π.) επιτρέψτε μου να απευθύνω θερμά συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές του Θεάτρου «ΠΗΓΑΣΟΣ», που δίνουν καθημερινά και διαχρονικά ώθηση στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου. Φέτος στα «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ»δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στο Θέατρο φιλοξενώντας όλες τις θεατρικές σκηνές της πόλης μας».

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Σκηνοθεσία: Χάρης Αμανατίδης
Σκηνικά κοστούμια : Βέτα Χαϊλατζίδου
Προσαρμογή για παιδιά: Γιάννης Καλατζόπουλος
Μουσική: Νατάσα Ιωαννίδου
Χειρισμός φώτων-ήχου: Κώστας Παπαδόπουλος
Μακιγιάζ: Όλγα Παπανάκου
Ηθοποιοί: Άννα Γκούντα, Δανάη Αμανατίδου, Νατάσα Ιωαννίδου, Κατερίνα Παρλίτση, Όλγα Παπανάκου.