Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ "THESSALONIKI SUMMIT 2017"

 
Με επιτυχία ολοκληρώθηκε χθες, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, η ημερίδα με θέμα «Thessaloniki Summit 2017 – The Cities’ Session», που διοργάνωσε το Europe Direct του Δήμου
Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».
Η ημερίδα υλοποιήθηκε στο πλαίσιο των επτά παράλληλων εκδηλώσεων του διήμερου συνεδρίου Thessaloniki Summit 2017 και είχε ως στόχο την ανταλλαγή καλών πρακτικών και τεχνογνωσίας γύρω από τις σύγχρονες τάσεις που καθορίζουν τις συγχρηματοδοτήσεις των πόλεων και την ανάπτυξη σχέσεων μεταξύ της πολιτικής, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας.

Στις εργασίες της χθεσινής ημερίδας που διακρίθηκαν στις ενότητες «Δημόσια – Ιδιωτική επιχειρηματικότητα. Είναι εφικτά;» και «Δημοτική χρηματοδότηση: Δημόσια ή / και ιδιωτική;» πήραν μέρος εκπρόσωποι από τις πόλεις του Τελ Αβίβ – Γιάφο, των Αθηνών, καθώς και του Παγκόσμιου Συνεδρίου για την ψηφιακή εποχή, WEB IT.
Τοποθετήθηκαν με εισηγήσεις τους, ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του WEB IT, Plamen Rusev (Βουλγαρία), η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ιδρύματος Τελ Αβίβ, Hila Oren (Ισραήλ) και ο Executive Director της Athens Partnership, Αλέξανδρος Καμπούρογλου(Ελλάδα).
Τη συζήτηση συντόνισαν ο Αντιδήμαρχος Τουριστικής Ανάπτυξης και Διεθνών Σχέσεων, Σπύρος Πέγκας και η Αντιδήμαρχος Αστικής Ανθεκτικότητας και Αναπτυξιακών Προγραμμάτων, Λίνα Λιάκου.
Το Thessaloniki Summit 2017, που διοργανώνεται για δεύτερη χρονιά από τον ΣΒΒΕ σε συνεργασία με την Συμεών Τσομώκος ΑΕ – Delphi Economic Forum, τελεί υπό την αιγίδα του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας και υλοποιείται με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, σε συνεργασία με το Ελληνο-Αμερικανικό Εμπορικό Επιμελητήριο και την υποστήριξη της ΔΕΘ-HELEXPO και του Enterprise Europe Network Hellas.
Φωτογραφίες  εδώ