Πώς μαγείρευαν στην προϊστορική Ελλάδα; Έπιναν μπύρα ή κρασί; Σας προσκαλούμε σε ένα ταξίδι στην προϊστορική κουζίνα και τα φυτικά
συστατικά της προϊστορικής διατροφής μέσα από το πρόγραμμα PLANTCULT (ERC).
Από το χωράφι στην προϊστορική κουζίνα: από ποιά φυτά θρέφονταν οι προϊστορικοί κάτοικοι της Ελλάδας; Τί έτρωγαν στη Νεολιθική και τί άλλαξε στην Εποχή του Χαλκού; Ποιά από αυτά επιβιώνουν και σήμερα στην ελληνική κουζίνα; Πώς καθάριζαν τους σπόρους και πώς τους μαγείρευαν;
Θα σας ξεναγήσουμε στα φυτικά συστατικά της προϊστορικής κουζίνας, θα δούμε πώς άλεθαν και πώς μαγείρευαν τα δημητριακά και τα όσπρια και θα παρατηρήσουμε μαζί την κατασκευή μιας προϊστορικής εστίας.
Σας περιμένουμε Κυριακή 8.10.2017 στην Πλατεία Αριστοτέλους!
www.plantcult.web.auth.gr
www.auth.gr/auth-in-the-city
https://www.facebook.com/events/
Επικοινωνήστε μαζί μας στο kolidrinamaslatia@gmail.com και τηλεφωνικά στο 0000000000 H ιστορία γράφεται καθημερινά στη πατρίδα του Αλέξη Ζορμπά ΟΠΟΙΟΣ ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΑ ΚΟΛΙΝΔΡΙΝΑ ΜΑΣΛΑΤΙΑ, ΠΟΛΕΜΑΕΙ ΤΟΝ ΚΟΛΙΝΔΡΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ
Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017
Μαγειρεύοντας με σπόρους στους προϊστορικούς χρόνους
Αναρτήθκι απού
kolindrina maslatia
στις
2:00:00 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου
BlogThis!
Κοινοποίηση στο X
Μοιραστείτε το στο Facebook
Ετικέτες
Α.Π.Θ.
,
διατροφή
,
εκδηλώσεις
,
Θεσσαλονίκη