Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΠΡΟΣ
Τους κ. κ. Δημοτικούς Συμβούλους, Δήμαρχο,
Προέδρους Δημοτικών & Τοπικών Κοινοτήτων,
Εκπροσώπους Τοπικών Κοινοτήτων
Βέροια


Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν. 3852/2010, σας καλούμε να προσέλθετε στο Δημαρχείο, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, Μητροπόλεως 46, σε τακτική συνεδρίαση, που θα γίνει στις 11-10-2017 ημέρα Τετάρτη και ώρα 18:30, με θέματα ημερήσιας διάταξης τα εξής:

ΘΕΜΑ
1ο :
Έγκριση ή μη α) μεταφοράς μέρους των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στην Τ.τ.Ε., β) δημιουργίας λογαριασμού στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου.
ΘΕΜΑ
2ο :
Έγκριση ή μη της αριθ. 45/2017 απόφασης της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολλαπλής Ανάπτυξης (Κ.Ε.Π.Α.) Δήμου Βέροιας, περί τροποποίησης της επιχορήγησης της Κ.Ε.Π.Α. από τον Δ.Βέροιας για συμμετοχή του στο αρχικό κεφάλαιο του 2017 και για λειτουργικές της δαπάνες.
ΘΕΜΑ
3ο :
Επί εισήγησης της Ο.Ε. για την αναμόρφωση (15η) προϋπολογισμού και ετησίου προγράμματος δράσης Δ.Βέροιας, έτους 2017.
ΘΕΜΑ
4ο :
Έγκριση ή μη α) υποβολής πρότασης για την ένταξη του έργου «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020, β) μελέτης και τευχών της πράξης «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Αγίου Γεωργίου του Δήμου Βέροιας», γ) δέσμευσης του Δ.Σ. για εγγραφή της παραπάνω Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου και δ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου
ΘΕΜΑ
5ο :
Έγκριση ή μη α) υποβολής πρότασης για την ένταξη του έργου «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου και Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας» στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014–2020, β) μελέτης και τευχών της πράξης «Αγροτική οδοποιία στο αγρόκτημα Μαυροδενδρίου και Μακροχωρίου του Δήμου Βέροιας», γ) δέσμευσης του Δ.Σ. για εγγραφή της παραπάνω Πράξης στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου και δ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου
ΘΕΜΑ
6ο :
Επί αιτήματος του αντιστρατήγου εν αποστρατεία Ν.Σαμψών για την τοποθέτηση τιμητικής πλάκας στο δημοτικό σχολείο (περίφραξη) της Τ.Κ. Αγίας Βαρβάρας.
ΘΕΜΑ
7ο :
Απονομή τιμητικών διακρίσεων στα πλαίσια εορτασμού της επετείου απελευθέρωσης της Βέροιας.
ΘΕΜΑ
8ο :
Έγκριση ή μη α) συμμετοχής του Δ.Βέροιας στο Δίκτυο «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», β) ορισμού εκπροσώπου στη Γ.Σ. του Δικτύου και γ) εξουσιοδότησης του Δημάρχου.
ΘΕΜΑ
9ο :
Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 135/2017 απόφασης του Δ.Σ., για την αντικατάσταση μέλους του Δ/κού Συμβουλίου του Ν.Π. με την επωνυμία «Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Βέροιας»
ΘΕΜΑ
10ο :
Έγκριση ή μη πρόσληψης ασκούμενου δικηγόρου για την πραγματοποίηση της πρακτικής του άσκησης στον Δ.Βέροιας
ΘΕΜΑ
11ο :
Έγκριση ή μη αύξησης ωραρίου εργασίας υπαλλήλου του Δήμου με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου Μερικής Απασχόλησης
ΘΕΜΑ
12ο :
Έγκριση ή μη διάθεσης πίστωσης για την κάλυψη δαπάνης, στο πλαίσιο συνδιοργάνωσης διεθνούς διημερίδας του Δ.Βέροιας με τον Σύλλογο «Πρωτοβουλία για το Παιδί»
ΘΕΜΑ
13ο :
Έγκριση ή μη διάθεσης πίστωσης για τη διοργάνωση εκδηλώσεων εορτασμού της απελευθέρωσης της Βέροιας
ΘΕΜΑ
14ο :
Έγκριση ή μη διάθεσης πίστωσης για δράσεις τουριστικής προβολής του Δ.Βέροιας
ΘΕΜΑ
15ο :
Έγκριση ή μη επικαιροποιημένου μνημονίου ενεργειών για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα.
ΘΕΜΑ
16ο :
Έγκριση ή μη τροποποίησης της υπ’ αριθ. 120/2016 απόφασης του Δ.Σ., περί έγκρισης έκδοσης πρωτοκόλλου διοικητικής αποβολής κατά των α) Θ.Μελιόπουλου, β) Ι.Κοσιανίδη, γ) Α.Παπαγιάννη και δ) Θ.Λαγόπουλου
ΘΕΜΑ
17ο :
Έγκριση ή μη της επικαιροποιημένης μελέτης της υπηρεσίας «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Βέροιας».
ΘΕΜΑ
18ο :
Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης των εργασιών του έργου «Αγροτική οδοποιία Ριζωμάτων».
ΘΕΜΑ
19ο :
Έγκριση ή μη παράτασης της προθεσμίας περαίωσης των εργασιών της υπηρεσίας «Συντήρηση κοινοχρήστων χώρων Δ.Ε. Βεργίνας»
ΘΕΜΑ
20ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Εξωτερικός αγωγός αποχέτευσης Πανόραμα-Γιοτζαλίκια-Φλαμουριές»
ΘΕΜΑ
21ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου προσωρινής παραλαβής του έργου «Ολοκλήρωση εργασιών αποχέτευσης Πανοράματος»
ΘΕΜΑ
22ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Ανέγερση 1ου Φιλίππειου Γυμνασίου και 2ου ΓΕΛ Βεροίας στο Ο.Τ.631 στην περιοχή Γιοτζαλίκια Βεροίας»
ΘΕΜΑ
23ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Διαμόρφωση χώρου αθλητικών εγκαταστάσεων σε δημοτικό οικόπεδο στο Ο.Τ. 316»
ΘΕΜΑ
24ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής του έργου «Κατασκευή πεζοδρομίου και διαπλάτυνση-ασφαλτόστρωση οδού Ρωμανίας και καθέτων οδών περιοχής Γιοτζαλίκια».
ΘΕΜΑ
25ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής των εργασιών «Συντήρηση και τοποθέτηση στηθαίων ασφαλείας και κιγκλιδωμάτων οδών πόλης και Δ.Ε. (2016)».
ΘΕΜΑ
26ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής τμήματος της υπηρεσίας «Παροχή υπηρεσιών στον Δήμο Βέροιας για τη συμμετοχή του στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία ‘Σύμφωνο Δημάρχων για το Κλίμα και την Ενέργεια’: Απογραφή Εκπομπών Αναφοράς (ΑΕΑ) και Σχέδιο Δράσης για την Αειφόρο Ενέργεια και το Κλίμα (ΣΔΑΕΚ)».
ΘΕΜΑ
27ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Υπηρεσία ταφής, εκταφής, κλπ στα Δημοτικά Κοιμητήρια Βέροιας»
ΘΕΜΑ
28ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Κοπή Αγριόχορτων ΔΕ. Αποστόλου Παύλου»
ΘΕΜΑ
29ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Κοπή Αγριόχορτων ΔΕ. Δοβρά»
ΘΕΜΑ
30ο :
Έγκριση ή μη πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής της υπηρεσίας «Κοπή Αγριόχορτων ΔΕ. Μακεδονίδος & Βεργίνας»
ΘΕΜΑ
31ο :
Έγκριση ή μη βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εργασιών της υπηρεσίας φύλαξης του χώρου στέγασης του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων Βίας Δήμου Βέροιας
ΘΕΜΑ
32ο :
Έγκριση ή μη βεβαίωσης καλής εκτέλεσης εργασιών της υπηρεσίας «Εγκατάσταση και παραμετροποίηση Λειτουργικού Συστήματος Windows Server 2012 R2».
ΘΕΜΑ
33ο :
Έγκριση ή μη 1ου Α.Π.Ε. και διάθεσης των απροβλέπτων δαπανών του έργου «Συντήρηση οδών Δ.Ε. Απ.Παύλου, Δ.Ε. Βεργίνας, Δ.Ε. Δοβρά και Δ.Ε. Μακεδονίδος».
ΘΕΜΑ
34ο :
Έγκριση ή μη α) δαπάνης για τη φιλοξενία αντιπροσωπείας του  Δήμου Τσάρσκυ (Τσάρσκογε) Σέλο-Πούσκιν της Ρωσικής Ομοσπονδίας, β) δαπάνης, γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών και δ) διάθεσης της σχετικής πίστωσης.
ΘΕΜΑ
35ο :
Έγκριση ή μη α) συνδιοργάνωσης του Δ.Βέροιας με το Μουσικό Σύνολο «ΜΟΝΟΓΡΑΜΜΑ» του 4ου Φεστιβάλ Χορωδιών, β) δαπάνης και γ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών
ΘΕΜΑ
36ο :
Έγκριση ή μη α) δαπάνης για τη διοργάνωση της εκδήλωσης «IMATHIA QUALITY-IQ», β) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών και γ) διάθεσης της σχετικής πίστωσης
ΘΕΜΑ
37ο :
Έγκριση ή μη α) μετακίνησης, β) εξόδων μετάβασης Δημάρχου, αντιδημάρχου τουρισμού και Προέδρου Δ.Κ. Βέροιας στην Αθήνα, γ) δαπάνης, δ) εξουσιοδότησης του αντιδημάρχου οικονομικών και ε) ψήφισης της πίστωσης
ΘΕΜΑ
38ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμου Κ.Ο.Κ. της εταιρίας «ΜΠΑΡΤΖΟΥ ΜΙΧΑΗΛ ΥΙΟΙ Ο.Ε.» από βεβαιωτικό κατάλογο παρελθόντος έτους.
ΘΕΜΑ
 39ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμων Κ.Ο.Κ. της Α.Ανανιάδου από βεβαιωτικούς καταλόγους παρελθόντων ετών
ΘΕΜΑ
40ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμων Κ.Ο.Κ. του Κ.Βαφείδη από βεβαιωτικούς καταλόγους παρελθόντων ετών
ΘΕΜΑ
41ο :
Έγκριση ή μη διαγραφής προστίμου Κ.Ο.Κ. του Γ.Τσιγγενόπουλου από βεβαιωτικό κατάλογο παρελθόντος έτους
ΘΕΜΑ
42ο :
Έγκριση ή μη χορήγησης άδειας παραγωγού πωλητή λαϊκών αγορών στον Α.Μελιόπουλο.
ΘΕΜΑ
43ο :
Επί αιτήματος της Εθελοντικής Ομάδας Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Ελιάς
ΘΕΜΑ
44ο :
Επί αιτήματος των Φίλων Κλασικού Αυτοκινήτου Βέροιας για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Ελιάς
ΘΕΜΑ
45ο :
Επί αιτήματος του Συλλόγου Καρκινοπαθών Βέροιας-Ημαθίας «Άγιος Παρθένιος» για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου
ΘΕΜΑ
46ο :
Επί αιτήματος του ΕΚΑΒ – ΤΟΜΕΑΣ ΗΜΑΘΙΑΣ για την παραχώρηση της χρήσης της πλατείας Δημαρχείου
ΘΕΜΑ
47ο :
Επί αιτήματος του Φιλανθρωπικού Μη Κερδοσκοπικού Συλλόγου Φίλων Κέντρου Μέριμνας Ατόμων Ειδικών Δεξιοτήτων Δήμου Βέροιας (ΚΕΜΑΕΔ) για την παραχώρηση της χρήσης του ισογείου χώρου του  Δημαρχείου.

                                                                                  Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ
  
                                                                     ΠΕΤΡΟΣ ΤΣΑΠΑΡΟΠΟΥΛΟΣ