Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Συνάντηση Δημάρχου Θεσσαλονίκης με τον Υπουργό Εξωτερικών της ΠΓΔΜ

 Εθιμοτυπική συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, Nikola Dimitrov, είχε
σήμερα, Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017, ο Δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης, στο Δημαρχείο.
Οι δυο άντρες συζήτησαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος και έδωσαν έμφαση στις ήδη ενισχυμένες εμπορικές και επιχειρηματικές σχέσεις των δυο χωρών.
Ο Γιάννης Μπουτάρης δήλωσε ικανοποιημένος από την επαφή του με τον κ. Dimitrov και εξέφρασε την επιθυμία για αναβάθμιση των διμερών σχέσεων. «Συζητήσαμε με τον Υπουργό θέματα σχετικά με την επικοινωνία και τη συνεργασία. Η Θεσσαλονίκη υποδέχεται μεγάλο αριθμό επισκεπτών από πολλές περιοχές της ΠΓΔΜ και γνωρίζουμε επίσης, ότι πολλές ελληνικές επιχειρήσεις δραστηριοποιούνται στη γειτονική μας χώρα. Ο Δήμος δεν ασκεί πολιτική, αλλά εργάζεται προς την κατεύθυνση των συνεργειών και της αναβάθμισης των σχέσεων, όπως ήδη έχουμε αποδείξει μέσω της ‘’Διπλωματίας των Πόλεων’’».

Από την πλευρά του, ο Nikola Dimitrov, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο για την υποδοχή που του επιφύλαξε και εξέφρασε την πρόθεση να εργαστεί προς την κατεύθυνση των στοιχείων που ενώνουν τις δυο χώρες. «Είχαμε μια συζήτηση σε πολύ θετικό κλίμα με τον κ. Μπουτάρη, για τον οποίο πιστεύω ότι αποτελεί μια ξεχωριστή παρουσία στην περιοχή μας. Διαπιστώσαμε ότι είναι κοινή μας πρόθεση η βελτίωση των σχέσεων και προσωπικά δηλώνω υπέρμαχος του ρόλου που μπορούν να παίξουν οι πόλεις προς αυτή την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήσαμε ως προς τη δημιουργία ομάδων εργασίας, με την ολοκλήρωση των αυτοδιοικητικών εκλογών στη χώρα μου ».
Ο Υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ συνοδευόταν από πολυμελή αντιπροσωπεία της χώρας του καθώς και από τον Πρέσβη, κ. Darko Angelov. Στη συνάντηση παραβρέθηκε ακόμη ο Αντιδήμαρχος Εκπαίδευσης και Αθλητισμού, Γιώργος Δημαρέλος.
Φωτογραφίες: εδώ