Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017

Οι μαθητές του 2ου ΓΕΛ Κατερίνης στα «ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ»

 Οι μαθητές του σχολείου μας στο πλαίσιο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης Αρχαίου Δράματος, Μουσικής και Αθλητισμού «ΟΛΥΜΠΙΑ ΤΑ ΕΝ ΔΙΩ» που
οργανώνει το Γραφείο Καινοτόμων Δράσεων Πιερίας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας παρακολούθησαν στο αρχαίο θέατρο του Δίου δύο παραστάσεις από μαθήτριες και μαθητές Λυκείου και Δημοτικού σχολείου.


Πιο συγκεκριμένα παρακολούθησαν από μαθήτριες και μαθητές του 4ου ΓΕΛ Σερρών την τραγωδία του Ευριπίδη «Ικέτιδες» και από μαθητές δημοτικού της Ιεράπετρας, που συμμετέχουν και στο Σύλλογο φίλων θεάτρου Ιεράπετρας, τους «Όρνιθες» του Αριστοφάνη, μια κωμωδία διασκευασμένη στα μέτρα των μικρών μαθητριών και μαθητών αλλά επίκαιρη για τα ελληνικά δεδομένα και με αρκετά μηνύματα. Αξίζει να αναφέρω ένα: «... πέτα με τα φτερά της νιότης σου πάνω από τις παγίδες που σου στήνουν!»


Οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι οι μαθητές-ηθοποιοί ξεπέρασαν τους εαυτούς τους και πρόσφεραν συγκίνηση αφενός και άφθονο γέλιο και προβληματισμό αφετέρου με την υποκριτική τους δεινότητα και τη νεανική τους αμεσότητα.


Οι παραστάσεις κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των μαθητριών και των μαθητών μας, που, αποδίδοντας τιμή στον χώρο και σεβασμό στους συμμετέχοντες, τις παρακολούθησαν με ιδιαίτερη προσοχή. 


Το χειροκρότημά τους μετά από κάθε παράσταση αποζημίωσε στο έπακρο τους μαθητές που έλαβαν μέρος δείχνοντάς τους ότι ξέρουν να εκτιμούν και να επιβραβεύουν την προσπάθειά τους.