Δευτέρα 7 Αυγούστου 2017

Ανακοίνωση του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ για την Κατερίνη

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ για την Κατερίνη
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, η δημοτική αρχή έφερε
για δεύτερη φορά, μετά από απόσυρση στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, ως θέμα τη δημοπράτηση δημοτικής έκτασης 655 τ.μ. στον οικισμό Γρέβενης στην Καλλιθέα. Για τη συγκεκριμένη έκταση, που είναι κλειστή και καταπατημένη εδώ και χρόνια, το δημοτικό συμβούλιο έχει πάρει απόφαση διοικητικής αποβολής του καταπατητή, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει εφαρμοστεί.
Η επικεφαλής του Άλλου Δρόμου Νταρλαγιάννη Αλεξάνδρα και η δημοτική σύμβουλος Χαϊλατζίδου Γνωσούλα στις τοποθετήσεις τους επεσήμαναν τα παρακάτω ζητήματα:
1)      Οι δύο δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας που εκλέγονται στην περιοχή, κ.κ. Κεραμιδιώτης και Αθανασιάδης, αποχώρησαν από τη συζήτηση του συγκεκριμένου θέματος. Όταν τους ζητήθηκε από τον ΑΛΛΟ ΔΡΟΜΟ  να αιτιολογήσουν την αποχώρησή τους δεν δόθηκε καμία απάντηση, παρόλο που όφειλαν να αιτιολογήσουν την αρνητική ή θετική στάση τους επί του θέματος.
2)      Για το θέμα της δημοπράτησης του συγκεκριμένου οικοπέδου, το  συμβούλιο της δημοτικής κοινότητας Καλλιθέας πήρε αρνητική απόφαση. Την απόφαση αυτή παρουσίασε στο δημοτικό συμβούλιο ο πρόεδρος της Καλλιθέας. Εκπρόσωπος των κατοίκων της Γρέβενης ενημέρωσε επίσης το δημοτικό συμβούλιο ότι και οι κάτοικοι της περιοχής  είναι ενάντια στην παραχώρηση του οικοπέδου.
3)      Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Καλλιθέας  κατήγγειλε «με ονοματεπώνυμο» ότι εκβιάστηκε από δημοτικό σύμβουλο της πλειοψηφίας σε μια  προσπάθεια  να μην πάρει το τοπικό συμβούλιο αρνητική απόφαση επί του θέματος. Ο συγκεκριμένος δημοτικός σύμβουλος δε θεώρησε υποχρέωση του να τοποθετηθεί επί του θέματος και επί της καταγγελίας, η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου θεώρησε «εκτός θέματος» την καταγγελία, ενώ ο Δήμαρχος προσπάθησε να υποβαθμίσει το γεγονός της καταγγελίας και τοποθετήθηκε γενικά για το ζήτημα της παραχώρησης.
Για όλα τα παραπάνω ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ κατήγγειλε τον χειρισμό της δημοτικής αρχής και ζήτησε από το ΔΣ να κάνει σεβαστές τις αποφάσεις τόσο του συμβουλίου της Καλλιθέας, όσο και των κατοίκων της περιοχής αποσύροντας το θέμα.
Η πρόεδρος του ΔΣ συνέχισε τη διαδικασία και το θέμα έγινε απόφαση του ΔΣ μόνο με τις 17 ψήφους των παρόντων συμβούλων της πλειοψηφίας αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά την απαξίωση εκ μέρους της πλειοψηφίας του Δήμου Κατερίνης των θεσμικών και συλλογικών αποφάσεων των δημοτών.