Σάββατο 12 Αυγούστου 2017

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΔΗΜΗΡΗ ΖΗΣΙΜΟΠΟΥΛΟΥ , ΠΟΛΙΤΕΥΤΗ ΑΝΕΛ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΑΝΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΝΤΕ ΠΥΡΓΟΙ ΣΤΑ ΠΙΕΡΙΑ

  Νιώθω την υποχρέωση να πάρω θέση στο θέμα των ανεμογεννητριών στα Πιέρια όρη.
Ένα έργο που ενώ παρουσιάζεται σαν <<πράσινη ανάπτυξη>> είναι εγκληματικό για την περιοχή.

  Σε ομιλία του για την ενημέρωση των κατοίκων της  περιοχής ,ο καθηγητής Δασολογίας και  Φυσικών Πόρων του ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Ελληνικής  Δασολογικής Εταιρείας, Θεοχάρης Ζάγκας,  σημειώνει τις καταστροφικές συνέπειες του έργου.

Η Δασική Υπηρεσία Πιερίας δεν δίνει έγκριση για το έργο.

Οι κάτοικοι της περιοχής έχουν αποφανθεί στις 5-8- 2017 ψηφίζοντας κατά του έργου με τεράστια πλειοψηφία .

   Για να καταλάβουμε , μιλάμε για μια έκταση  περίπου 5 χιλιομέτρων  Για τις 11 ανεμογεννήτριες  θα κοπούν χιλιάδες δέντρα  και θα καταστραφεί  ή εκδιωχθεί  οριστικά η πανίδα της περιοχής .Η κάθε ανεμογεννήτρια θα στηρίζεται σε βάση από  οπλισμένο σκυρόδεμα 1600 τ.μ. και για τη διάνοιξη  δασικού δρόμου θα απαιτηθούν εκσκαφές 257.948 κυβικών μέτρων. Η περιβαλλοντική καταστροφή ανυπολόγιστη και μη  αναστρέψιμη .
   
  Όταν ο τόπος μας καταστρέφεται δεν μπορούμε να μένουμε αμέτοχοι , γιατί τότε γινόμαστε συνένοχοι  .Οφείλουμε να διασφαλίσουμε τις επόμενες γενιές  και το βιοτικό τους  επίπεδο και όχι να τους παραδώσουμε συντρίμμια . Λέμε φυσικά ναι στην ανάπτυξη και τις ιδιωτικές επενδύσεις  αλλά όχι με οποιοδήποτε κόστος .Μόνο όταν τηρούν  τους κανόνες, και δείχνουν σεβασμό στον άνθρωπο και το περιβάλλον.
   
   Άποψή μου είναι  ότι η συγκεκριμένη επένδυση  δεν προάγει κανενός είδους ανάπτυξη  για την οικονομία της Ελλάδας  . Οι ανεμογεννήτριες τοποθετούνται μόνο για χάρη των επιδοτήσεων  και είναι το ξεφόρτωμα πεπαλαιωμένης  βιομηχανικής  σαβούρας της Ε.Ε (κυρίως της Γερμανίας.).

   Στέκομαι στο πλευρό των κατοίκων!!
                                                                  

                                                                    Δημήτρης Ζησιμόπουλος
                                                              
                                                                    Πολιτευτής ΑΝΕΛ Πιερίας
                                                                    
                                                                    Μέλος Εθνικού Συμβουλίου.