Σάββατο 19 Αυγούστου 2017

Εξώδικο πρόστιμο €21.586 σε λαθροθήρα

ΚΥΠΡΟΣ
Βαριά η καμπάνα σε λαθροθήρα που συνελήφθη με βάση τις νέες πρόνοιες για εξώδικη ρύθμιση με βάση τη νομοθεσία περί προστασίας και
διαχείρισης άγριων πτηνών και θηραμάτων. Του επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 21.586 ευρώ, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της την Πέμπτη η Υπηρεσία Θήρας και Πανίδας της Κύπρου.
Πρόκειται για 67χρονο από την Αλαμινό της Επαρχίας Λάρνακας, που συνελήφθη επ’ αυτοφόρω  στις 9 Αυγούστου για λαθροθηρία με συρματοπαγίδες εντός απαγορευμένης περιοχής κυνηγίου του χωριού του.
Στις 10 Αυγούστου ο «Φ» είχε αποκαλύψει την είδηση, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για πρώτη σύλληψη λαθροθήρα, που εμπίπτει στις νέες πρόνοιες για εξώδικη ρύθμιση με βάση τη νομοθεσία
Συγκεκριμένα, η Υπηρεσία Θήρας είχε θέσει υπό παρακολούθηση την περιοχή και τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης 9 Αυγούστου συνέλαβε επ’ αυτοφώρω τον 67χρονο να ελέγχει επτά συρματοπαγίδες για λαγούς. Ο συλληφθής παραδέχθηκε στο θηροφύλακα ότι του ανήκουν.
Ακολούθως σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκαν δύο φρεσκοσκοτωμένοι λαγοί, πέντε νεαρά περδίκια, 24 τσίκλες καθώς και τέσσερα δίκτυα παγίδευσης πτηνών.
Ο 67χρονος οδηγήθηκε στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου και θα του επέδιδαν σε μεταγενέστερο στάδιο εξώδικο πρόστιμο, από τη στιγμή που τα αδικήματα εμπίπτουν στις πρόνοιες του νόμου.
Τα κατασχεθέντα παραδόθηκαν στον Αστυνομικό Σταθμό Κοφίνου.
Η Υπηρεσία Θήρας καθόρισε το ύψος του εξώδικου προστίμου στη βάση των τεκμηρίων.
Το πρόστιμο θα μπορεί να πληρωθεί μέσα σε περίοδο 30 ημερών. Μετά τις 30 ημέρες και μέχρι τις 45 το εξώδικο πολλαπλασιάζεται. Ακολούθως, αν δεν πληρωθεί η Αστυνομία θα συνδράμει ώστε η υπόθεση να οδηγηθεί στο Δικαστήριο.
Πηγή: philenews

https://dasarxeio.com/