Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. σε χαλαζόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου και του Αντιπροέδρου αύριο στη Βοιωτία

Επίσκεψη του Προέδρου του ΕΛ.Γ.Α. σε χαλαζόπληκτες περιοχές της Πελοποννήσου
Επίσκεψη στους Νομούς Αργολίδας και Αρκαδίας πραγματοποίησε ο Πρόεδρος
του ΕΛ.Γ.Α. κ. Θεοφάνης Κουρεμπές, τη Δευτέρα 19 Ιουνίου, μετά την πρόσφατη χαλαζόπτωση της Παρασκευής 16 Ιουνίου, που έπληξε καλλιέργειες της περιοχής. Το πρωί της Δευτέρας, ο Πρόεδρος μετέβη στο Ναύπλιο όπου συμμετείχε σε σύσκεψη υπό την προεδρεία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελου Αποστόλου, και παρουσία του υφυπουργού, κ. Βασίλειου Κόκκαλη και του Γενικού Γραμματέα Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, κ. Χαράλαμπου Κασίμη. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης, στην οποία συμμετείχαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αργολίδος, ο Δήμαρχος Άργους καθώς και εκπρόσωποι των αγροτών, ο κ. Κουρεμπές δήλωσε ότι συντονίζεται ήδη η διαδικασία εκτίμησης των ζημιών που προκάλεσε η χαλαζόπτωση με σκοπό την όσο το δυνατόν ταχύτερη εκτίμηση και αποζημίωση των παραγωγών. Ειδικότερα, κάλεσε τους παραγωγούς να δηλώσουν εγκαίρως τις ζημιές τους αναφέροντας ότι πρόκειται να πραγματοποιηθούν άμεσα εκτιμήσεις στις καλλιέργειες που βρίσκονται κοντά στο στάδιο της συγκομιδής, καθώς και επισημάνσεις στις υπόλοιπες καλλιέργειες.
Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. , επισκέφτηκε το Υποκατάστημα του Οργανισμού στην Τρίπολη, όπου είδε από κοντά τις ζημιές που προξενήθηκαν σε καλλιέργειες της περιοχής και συζήτησε με τα στελέχη του Υποκαταστήματος την πορεία εκτιμήσεων των χαλαζόπληκτων περιοχών και το χρονοδιάγραμμα καταβολής των αποζημιώσεων στους πληγέντες αγρότες.


Επίσκεψη του Αντιπροέδρου του ΕΛ.Γ.Α. σε χαλαζόπληκτες περιοχές της
Βοιωτίας

Μονοήμερη επίσκεψη στη Βοιωτία πρόκειται να πραγματοποιήσει ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. κ. Αθανάσιος Ζαννιάς, αύριο, Τετάρτη 21 Ιουνίου, προκειμένου να μεταβεί στις καλλιέργειες της περιοχής που επλήγησαν από τη χαλαζόπτωση της Παρασκευής 16 Ιουνίου.
Στις 9:00 το πρωί,  ο Αντιπρόεδρος, συνοδευόμενος από τη Διευθύντρια και τον Τμηματάρχη εκτιμήσεων του Υποκαταστήματος ΕΛ.Γ.Α. Λαμίας, θα βρεθεί στις περιοχές Άσκρη και Θεσπιές του Δήμου Αλίαρτου, ενώ στη συνέχεια θα επισκεφτεί τις περιοχές Μαυρονερίου, Δαύλειας και Αγίου Βλασίου  προκειμένου να διαπιστώσει από κοντά το εύρος των ζημιών που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία.
Μετά την επίσκεψη στις καλλιέργειες, ο Αντιπρόεδρος θα συναντηθεί με εκπροσώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς και φορείς των αγροτών προκειμένου να συζητήσουν την πορεία των εκτιμήσεων καθώς και άλλα ζητήματα που άπτονται του Οργανισμού.