Σάββατο 10 Ιουνίου 2017

Παράδοση τροφίμων και ειδών προσωπικής φροντίδας στο πλαίσιο της Μέρας Μαγιού

 Τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας, παραδόθηκαν σήμερα στο Δημοτικό Κοινωνικό Παντοπωλείο Θέρμης «Στηρίζω», στο πλαίσιο της
πρωτοβουλίας που υλοποιήθηκε στη Μέρα Μαγιού της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής σε συνεργασία με την ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market και το «Όλοι μαζί μπορούμε».
Η εκδήλωση παράδοσης έγινε παρουσία του προέδρου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής Δρ. Πάνου Κανέλλη, του δημάρχου Θέρμης Θεόδωρου Παπαδόπουλου, της διευθύντριας Εταιρικών Σχέσεων του Ομίλου METRO Δήμητρας Δασκαλάκη αλλά και με την ουσιαστική συμμετοχή μαθητών του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής. Η έμπνευση και ο συντονισμός της πρωτοβουλίας ανήκει στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή, τα στελέχη της οποίας συνεργάστηκαν στενά με τα My Market και το «Όλοι μαζί μπορούμε», ώστε άστεγοι, ηλικιωμένοι χωρίς εισοδήματα, άνεργοι πολίτες και πάρα πολλές οικογένειες με μικρά παιδιά που ζουν στην περιοχή της Θέρμης, να πάρουν μία «ανάσα» επιβίωσης.


Η Μέρα Μαγιού πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7 Μαΐου και κατά τη διάρκειά της χιλιάδες επισκέπτες ήρθαν σε επαφή με τις εκπαιδευτικές δραστηριότητες και τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής (όπως το Perrotis College, το Επαγγελματικό Λύκειο, το Γενικό Λύκειο, το δημοτικό σχολείο, το νηπιαγωγείο και τον παιδικό σταθμό) ενώ παρακολούθησαν και δεκάδες ψυχαγωγικά και πολιτιστικά δρώμενα. Για κάθε εισιτήριο της εκδήλωσης, η ελληνική αλυσίδα σούπερ μάρκετ My Market προσέφερε ένα πακέτο από τρόφιμα και είδη προσωπικής φροντίδας για τους σκοπούς του «Όλοι μαζί μπορούμε». Τη Μέρα Μαγιού κόπηκαν 3.000 εισιτήρια. Ωστόσο τα My Market παρέδωσαν 3.500 πακέτα τροφίμων και ειδών προσωπικής υγιεινής, για να ικανοποιηθούν όσο το δυνατόν περισσότερες ανάγκες των δικαιούχων του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Θέρμης, το οποίο έμπρακτα στηρίζει 350 νοικοκυριά.
Έχοντας στο πλευρό του μαθητές του ΕΠΑΛ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής που βοηθούσαν στην παράδοση των τροφίμων, ο πρόεδρος της Σχολής Δρ. Πάνος Κανέλλης τόνισε ότι επιλέχθηκε το Κοινωνικό Παντοπωλείο «Στηρίζω» καθώς η Σχολή βρίσκεται στα διοικητικά όρια του Δήμου Θέρμης και είναι φυσικό επόμενο, να προηγείται σε κάθε επίπεδο κοινωνικής προσφοράς και συνεργασίας. «Η κοινωνική ευαισθησία είναι το χαρακτηριστικό της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, η οποία άλλωστε έχει το μεγαλύτερο πρόγραμμα υποτροφιών στην Ελλάδα. Θέλουμε να βοηθήσουμε -όσο μπορούμε- οικογένειες που έχουν ανάγκη. Όλοι μαζί μπορούμε, αρκεί να κοιτάξουμε τον πλησίον μας και τις ανάγκες του», σημείωσε.
Ο δήμαρχος Θέρμης, Θεόδωρος Παπαδόπουλος, ευχαρίστησε θερμά όλους τους εμπλεκόμενους στη δράση. «Παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, στεκόμαστε όρθιοι. Έχουμε βάλει ως πρώτη προτεραιότητα τη στήριξη των ανθρώπων που μας έχουν ανάγκη. Τέτοιες πρωτοβουλίες μας δίνουν επιπλέον εφόδια και τη δυνατότητα να βοηθήσουμε πολλούς περισσότερους συνανθρώπους
  

μας. Είναι σίγουρο ότι δεν θα αφήσουμε κανέναν αβοήθητο. Τέτοιες πρωτοβουλίες κάνουν τη δουλειά μας πολύ ευκολότερη», ανέφερε.
Η διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων της METRO, Δήμητρα Δασκαλάκη δήλωσε: «Μόλις ένα μήνα μετά την υλοποίηση της Μέρας Μαγιού στην Αμερικανική Γεωργική Σχολή και πιστοί στην υπόσχεσή μας, παραδίδουμε τα τρόφιμα στο δήμο Θέρμης για τους σκοπούς του ‘Όλοι μαζί μπορούμε’. Είναι πολύ σημαντικό για εμάς να στηρίζουμε τους συνανθρώπους μας που βρίσκονται σε ανάγκη και είμαστε πολύ χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε μια τόσο σημαντική πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη. Έχουμε υπολογίσει τρόφιμα και είδη προσωπικής υγιεινής για όλους τους ανθρώπους που στηρίζει το Κοινωνικό Παντοπωλείο Θέρμης. Καθημερινά σε μία τόσο δύσκολη περίοδο για την χώρα μας αποδεικνύουμε –με τον καλύτερο τρόπο- ότι αν το θελήσουμε: Όλοι μαζί μπορούμε».
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο γενικός γραμματέας του δήμου Θέρμης Δρ. Γιώργος Κουλαουζίδης, τα στελέχη του My Market Κωνσταντίνος Φουρνιάδης και Παναγιώτης Αικατερίνης κι ο διευθυντής του Επαγγελματικού Λυκείου της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, Δημήτρης Σλαβούδης.