Κυριακή 18 Ιουνίου 2017

Το έθιμο της Μαρούδας στη Κατερίνη

Η  Μορφωτική Ένωση Καταφυγιωτών, συμπληρώνει φέτος 60 χρόνια πολιτιστικής παρουσίας στην πόλη μας, έτσι για φέτος αποφάσισε να
πραγματοποιήσει  το έθιμο της Μαρούδας στον πεζόδρομο του συνοικισμού των Καταφυγιωτών την Τετάρτη  21 Ιουνίου 2017 (ώρα έναρξης 20:00 μ.μ). Κατά την αναβίωση του εθίμου θα  προσφερθούν παραδοσιακά εδέσματα και κρασί. Μετά το πέρας του εθίμου θα συνεχίσουμε το χορό με ζωντανή μουσική από το συγκρότημα του Νικόλαου  Πατρή.

Το έθιμο αυτό αποτελούσε κατά τις προηγούμενες δεκαετίες βασικό θεσμό του χωριού, όπου συνέρρεε πλήθος κόσμου για να γιορτάσει και να διασκεδάσει. Το έθιμο της Μαρούδας με πρωτοβουλία της ΜΕΚ διεξαγόταν κατά τα προηγούμενα έτη στο ορεινό Καταφύγι . Φέτος όμως  θα τελεστεί στη Κατερίνη τη δεύτερη πατρίδα μας! Είναι ένα έθιμο  που απαντάτε και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας αλλά με άλλα με  διαφορετική ονομασία και τελετουργικό. Στην Κατερίνη θα παρακολουθήσουμε  τη Καταφυγιώτικη εκδοχή του.
Σε συνέχεια των παραπάνω, ευελπιστούμε ότι θα μας τιμήσετε με την παρουσία σας ώστε να γιορτάσουμε όλοι μαζί αυτό το πολύ μεγάλο έθιμο των Καταφυγιωτών.


Με εκτίμηση,

Το ΔΣ της ΜΕΚ