Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017

Δήμος Δέλτα - Ευθ. Φωτόπουλος: «Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα οικονομικά, καταφέρνουμε να ολοκληρώνουμε έργα

 Ολοκληρώνεται τις επόμενες μέρες το έργο «Ασφαλτόστρωση αγροτικής οδού προς το αλιευτικό καταφύγιο Λουδία», 13 μήνες μετά την υπογραφή της σχετικής
προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Δήμου Δέλτα.  
Το έργο,  μήκους περίπου 4 χλμ, περιλαμβάνει την εξυγίανση της υπόβασης με την απομάκρυνση των μη υγειών ασφαλτικών στρώσεων καθώς και του ανεπαρκούς εδάφους, μέχρι την εξεύρεση υγιούς στάθμης έδρασης, την κατασκευή υπόβασης, βάσης και την ασφαλτόστρωση τμήματος του αγροτικού δρόμου που συνδέει τη Δ.Ε. Αξιού του Δήμου Δέλτα με το Αλιευτικό καταφύγιο στον ποταμό Λουδία.
Για τη χρηματοδότηση του έργου είχαν δεσμευτεί 520.000,00€, εκ των οποίων τα 300.000,00€ από τις πιστώσεις του Προγράμματος Επενδυτικών Δαπανών Ιδίων Πόρων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης και τα 220.000,00 € από τις πιστώσεις του Δήμου Δέλτα.


Η υλοποίηση του έργου (σύνταξη μελέτης, σύνταξη προγραμματικής σύμβασης, προσυμβατικός έλεγχος Ελεγκτικού Συνεδρίου, δημοπράτηση έργου και συμβασιοποίηση) πραγματοποιήθηκε από τη Διεύθυνση Προγραμματισμού, την Οικονομική Υπηρεσία και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, ενώ την εκτέλεση και την επίβλεψη του έργου έχει η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δέλτα.
Σχετικά με το έργο, ο Δήμαρχος Δέλτα Ευθ. Φωτόπουλος δήλωσε: «Πέρσι, όταν υπογράψαμε την προγραμματική σύμβαση, είχα πει ότι ένα αίτημα ετών των αλιέων, των μυδοκαλλιεργητών και των αγροτών του Δήμου μας βρίσκει πλέον το δρόμο του, χάρη στις ενέργειες της διοίκησής μας. Σήμερα χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί ολοκληρώνουμε αυτό το έργο και το παραδίδουμε στην τοπική κοινωνία, κάνοντας εύκολα προσβάσιμη μια περιοχή μοναδικού φυσικού πλούτου. Σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη για τα οικονομικά και για την υλοποίηση δημόσιων έργων, η διοίκησή μας με πνεύμα συνεργασίας κάνει μια μεγάλη προσπάθεια η οποία αποδίδει και το αποτέλεσμα μας δικαιώνει. Η ολοκλήρωση της συγκεκριμένης ασφαλτόστρωσης είναι ένα από τα έργα που ‘‘ξεκόλλησε’’ χάρη στις ενέργειες της διοίκησής μας και χάρη στην αμέριστη υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. Γι’ αυτό και είναι ένθερμες οι ευχαριστίες μου προς τον Απ. Τζιτζικώστα και την Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης Β. Πατουλίδου. Ομοίως αξίζουν τα εύσημα οι Υπηρεσίες του Δήμου μας, γιατί χωρίς αυτές δεν θα ήταν δυνατή η πρόοδος του έργου, αλλά και τις παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου για την υποστήριξή τους».