Παρασκευή 12 Μαΐου 2017

Σχεδόν 3 μήνες κλειστή θα παραμείνει η αερογέφυρα Κορινού και αποκομμένος ο Κορινός από τον υπόλοιπο κόσμο(από 6/6 έως 31/8 2017)

Σύμφωνα με την υπεύθυνη επικοινωνίας της Αυτοκινητόδρομου Αιγαίου Α.Ε. κ. Ειρήνη Ζαβρίδου για το θέμα των εργασιών στην αερογέφυρα Κορινού,  η
κυκλοφορία στην γέφυρα θα διακοπεί περίπου στις 10.06.2017 και θα παραμείνει κλειστή μέχρι τις 31.08.2017.Για την περίοδο αυτή η εξυπηρέτηση των κατοίκων και των επισκεπτών της περιοχής θα γίνεται μέσω του Βόρειου Ανισόπεδου Κόμβου Κατερίνης ο οποίος είναι σε κυκλοφορία από τις 25.11.2016.

Αν ήταν προεκλογική περίοδος θα είχαμε δημάρχους, παρατάξεις, κόμματα  και προέδρους στον "αγώνα". 
Τώρα τηρούν σιγήν ασυρμάτου! 
Η απάντηση της υπευθύνου της είναι σαφής ότι από 10/6 ως 31/8 η κυκλοφορία από τη γέφυρα θα διακοπεί. Τελεία και Παύλα. Η κυκλοφοριακή σύνδεση του Κορινού μέσω του Βόρειου Κόμβου Κατερίνης θα είχε ενδιαφέρον αν υπήρχε αξιόπιστος παράλληλος δρόμος από τον Βόρειο Κόμβο και Δεξιά της Εθνικής Οδού με κατεύθυνση τη Θεσσαλονίκη και τέτοιος δρόμος  δεν υπάρχει. 
Τα περί λίγες μέρες διακοπή ή εκ περιτροπής κυκλοφορία δεν ισχύουν σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας. 
Ως εκ τούτου ο Κορινός θα είναι αποκομμένος την θερινή περίοδο από τον υπόλοιπο κόσμο χωρίς δυστυχώς και πάλι  να έχουν προβλέψει αξιόπιστες εναλλακτικές κυκλοφοριακές λύσεις. 
Αν είχαμε όμως προεκλογική περίοδο;

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος
πρώην δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης