Τρίτη 18 Απριλίου 2017

ΑΡΘΡΟ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ Ποινικολόγου

Χρειαζόμαστε ένα σύγχρονο και λειτουργικό Σύνταγμα
Επιβεβλημένη η Συνταγματική Αναθεώρηση.
Η χώρα χρειάζεται αληθινά νέο Σύνταγμα Constitution αναθεωρημένο, αυτό αποτελεί κοινή παραδοχή
Το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό πολίτευμα μας έχει εμφανείς δυσλειτουργίες έχει τρωθεί και μεταβληθεί σε Πρωθυπουργοκεντρική Μονοκρατορία, δεν ανταποκρίνεται στίς σύγχρονες κοινωνικές και πολιτικές ανάγκες.
Η πολιτεία οφείλει να ανοίξει πύλη  πραγματικού διαλόγου  διαβούλευσης με βάση τα πρότυπα Ισλανδίας με τούς πολίτες για τα επίμαχα άρθρα πού πρέπει να αλλάξουν.
Να τεθεί ένα ευρύτερο ερωτηματολόγιο στο οποίο να κληθούν να απαντήσουν οι πραγματικά ενεργοί πολίτες
Μείζονος σημασίας η σχέση Κράτους-Εκκλησίας η ίδρυση ιδιωτικών ΑΕΙ η απευθείας απο τον λαό εκλογή του ΠτΔ που πρέπει να αποκτήσει εξουσίες παρέμβασης ως ρυθμιστής του πολιτεύματος  η ακόμη η πλήρης κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.
Επιπλέον ο περιορισμός εκλογής στην βουλή η απαγόρευση διπλής ιδιότητας βουλευτή και Υπουργού η μείωση του αριθμού βουλευτών όπως επίσης η μείωση του αριθμού βουλευτών και η κατάργηση ορισμένων προκλητικών προνομίων τους 
Έχει καθυστερήσει αδικαιολόγητα  η Αναθεώρηση του Συντάγματος 1974/1986/2001 που αποτελεί τον θεμελιώδη Συνταγματικό Χάρτη της χώρας που συχνά παραβιάζεται  συστηματικά από τήν εκάστοτε Κυβέρνηση.
Η ίδρυση Συνταγματικού Δικαστηρίου με βάση τα γερμανικά πρότυπα βλ.BundesvesfassungsGer
icht  κρίνεται απαραίτητη ;ώστε να  εξετάζεται γρήγορα  η Συνταγματικότητα κάθε Νόμου η ΝΣ όπως συμβαίνει στην γερμανική έννομη τάξη.
Στήν Ελλάδα τών Μνημονίων και της εξαθλίωσης  αυτήν την αρμοδιότητα έχει το ΣτΕ.
Παρόλο που η επιστημονική κοινότητα ο πολιτικός κόσμος συμφωνούν από το 2006 για την αναγκαιότητα Αναθεώρησης εντούτοις αυτή καθυστερεί και συνεχώς αναβάλλεται με διάφορες δικαιολογίες κάθε φορά. Άλλωστε δε ανασύρεται  το ζήτημα της Αναθεώρησης χρησιμοθηρικά, ιδιοτελώς με συνθηματολογίες για την εξυπηρέτηση  αμιγώς πολιτικών σκοπιμοτήτων
Τέλος ένα άρθρο πρός Αναθεώρηση είναι αυτό που προβλέπει τήν ανεξιθρησκεία που πρέπει να κατοχυρώνεται εναργέστερα  και ισχυρότερα όπως επίσης η διενέργεια Δημοψηφίσματος βλ Referendum.
Η καθιέρωση και θέσπιση  ως ακροτελεύτια διάταξη του Συντάγματος   ιδιώνυμου ποινικού  αδικήματος για τόν υπέρμετρο  ενυπόθηκο δανεισμό της χώρας από ξένους φορείς χωρίς τήν έγκριση του Κοινοβουλίου θεωρείται αναγκαία.
Ας ευχηθούμε οτι θα ανοίξει και θα ολοκληρωθεί σύντομα ο διάλογος Αναθεώρησης του παλαιού Συντάγματος μας