Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Επίσκεψη του Θεματικού Αντιπεριφερειάρχη Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

   Εθιμοτυπική και ενημερωτική επίσκεψη πραγματοποίησε ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού-Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας
κ. Αλέξανδρος Θάνος, συνοδευόμενος από την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου στον  Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο.
          Στο πλαίσιο της επίσκεψης τέθηκαν θέματα που αφορούν την ευρύτερη συνεργασία της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε θέματα τουρισμού και πολιτισμού, ενώ δόθηκε έμφαση στην ανάγκη προώθησης, εντός και εκτός Ελλάδος, των Ιερών Μονών, Προσκυνημάτων,  Μνημείων και προσκυνηματικών διαδρομών της Πιερίας.
          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  κ. Γεώργιος ενημέρωσε τον κ. Θάνο και την κα Μαυρίδου για τις στοχευμένες ενέργειες της Ιεράς Μητροπόλεως που αφορούν στην προβολή του προσκυνηματικού τουρισμού και τις υποδομές που έχουν πραγματοποιηθεί σε όλους τους θρησκευτικούς τόπους, τις Ιερές Μονές και τα Εκκλησιαστικά Μνημεία της Πιερίας.
Στην κατεύθυνση αυτή  και με εγνωσμένη την άριστη και αγαστή συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ της Ιεράς Μητροπόλεως και της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, συζητήθηκαν δράσεις για τη σωστή προβολή της αξιοθαύμαστης θρησκευτικής υποδομής της περιοχής, η οποία αποτελεί ένα μνημείο της Ορθοδοξίας αλλά και αναπόσπαστο μέρος της εθνικής  παράδοσης και κληρονομιάς.