Κυριακή 2 Απριλίου 2017

Δίας Δίου-Ερμής Εξοχής 0-2 HD 25η Α' ΕΠΣ Πιερίας Σύγκρουση... Θεών στην εξοχή!

Του Νίκου Κολίτση (Metrosport.gr)
Σύγκρουση… Θεών με φόντο τον Όλυμπο έγινε στο ιστορικό Δίον, ανάμεσα στον

τοπικό Δία και στο φτερωτό Ερμή, με την επικράτηση… λόγω ισχύος του Βασιλιά των Θεών ν’ αποδεικνύεται… πρωταπριλιάτικο αστείο, καθώς η Εξοχή, στη νέα αποκλειστικότητα του Μetrosport.gr, επικράτησε με 2-0 για το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας και την 25η αγωνιστική. 
Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του παίκτη-προπονητή Π. Κυπαρίσση στα πρώτα λεπτά του αγώνα (σε δύσκολη φάση, με την μπάλα να χτυπάει στο χέρι αμυντικού του Δία) και διατήρησαν τον έλεγχο στο χώρο του κέντρου, με περισσότερες και πιο επικίνδυνες επιθετικές πρωτοβουλίες στη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου. 
Οι γηπεδούχοι, στην επανάληψη, κέρδισαν μέτρα στο γήπεδο, πίεσαν και έχασαν τρεις μοναδικές ευκαιρίες για να ισοφαρίσουν. Το δεύτερο γκολ του Εγγλέζου, που προήλθε από λανθασμένη απομάκρυνση της μπάλας, του νεαρού τερματοφύλακα του Δίου Ζιλφίδη, σφράγισε τη νίκη της Εξοχής, παρά τις προσπάθειες των γηπεδούχων να μειώσουν και να ξαναμπούν στο παιχνίδι. 
Highlights: η μοναδική πατέντα «ψεκαστήρας γραμμών» στα ποδοσφαιρικά γήπεδα πανελλαδικά!, που εμπνεύστηκε η τοπική ομάδα, οι ανεπανάληπτες κλασικές ευκαιρίες του Δία, εξ επαφής και σχεδόν προ κενής εστίας, στο δεύτερο ημίχρονο από το ύψος της μεγάλης περιοχής, οι άνθρωποι του Δία που διατηρούν ένα γήπεδο κόσμημα πολυτελείας για το Πιερικό ποδόσφαιρο και τη Βόρεια Ελλάδα γενικότερα, φιλοδοξώντας παράλληλα να το επεκτείνουν την επόμενη χρονιά, με έξτρα βοηθητικούς χώρους, νέες κερκίδες και άλλα bonus, που θα συνιστούσαν πολυτέλεια ακόμα και για την εποχή προ κρίσης -με όχημα την αγάπη τους για την ομάδα, το ποδόσφαιρο και την τοπική κοινωνία-, το ντεμπούτο του νεαρού τερματοφύλακα των γηπεδούχων Ζιλφίδη, τα απίστευτα πλάγια άουτ δύο παικτών, του Αρζάνα του Δία και του Αtanasov της Εξοχής, το καταπληκτικό ανάποδο ψαλιδάκι του Π. Κυπαρίσση, που θύμισε «έφηβο γεράκι» και χρήζει γενετικής εξήγησης!, οι επίμαχες φάσεις, οι στιγμές έντασης, οι διάλογοι των παικτών με το βοηθό αλλά και μεταξύ τους, οι ατάκες, οι διαμαρτυρίες και οι επικλήσεις… στα θεία, με αφορμή προσωπικές μονομαχίες, με την κάμερα του Metrosport.gr, να είναι αδιάψευστος μάρτυρας, οι επελάσεις του Δ. Ίτσιου (7) και οι σέντρες του Αρζάνα, οι υπέροχες κάθετες του Manolo (Κουμορτζή) του Δία, με αποκορύφωμα μία ψηλοκρεμαστή, στην καρδιά της μεγάλης περιοχής (Kουμορτζή και Αρζάνας θύμισαν στιγμές... Ολύμπου Λεπτοκαρυάς!), οι ντρίπλες του «Καστίγιο» (Δ. Βασιουρή) της Εξοχής, η ταχυδυναμική και τα τρεξίματα του Αtanasov της ίδιας ομάδας, το fair play, το ειδυλλιακό φυσικό περιβάλλον του γηπέδου -αν αποτελούσαν κριτήριο αυτονομίας των Δήμων, στην επικείμενη αναδιάρθρωση του Καλλικράτη, οι αθλητικές εγκαταστάσεις και οι αγωνιστικοί χώροι, ο πρώην Δήμος Δίου θα ήταν ήδη ανεξάρτητος και αυτόνομος, με όση υπερβολή κι αν αυτό περιέχει…- , η «καρδιακή αφιέρωση» του σκόρερ του 2ου γκολ, Δ. Εγγλέζου, σε πρόσωπο της κερκίδας, οι διακοπές λόγω τραυματισμών, οι ατάκες των φιλάθλων προς το διαιτητή: «δώστον κι αυτόν μία κίτρινη να είναι κόκκινη», 
Man of the match: Δ. Εγγλέζου και Π. Κυπαρίσσης, παρά τις στιγμές "ενδοοικογενειακής ασυνεννοησίας", δικαιούνται τον τίτλο, μαζί με τον Αtanasov, με όλους τους παίκτες της ομάδας πάντως να συνδράμουν θετικά και να επιβεβαιώνουν την παράδοση των καλύτερων εμφανίσεων εκτός έδρας

Σε εικόνα και ήχο επαγγελματικής ποιότητας.



Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com