Τρίτη 11 Απριλίου 2017

Δήμος Κατερίνης – Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού: Εργαστήρια τέχνης για τους λιλιπούτειους αναγνώστες

 Δημιουργίες με όχημα τη φαντασία και την έμπνευση των παιδιών


Με όχημα την τέχνη, τη φαντασία, την έμπνευση των παιδιών, δημιουργικά εργαστήρια με θέμα «το Πάσχα» υλοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού για τους λιλιπούτειους αναγνώστες της, την Παρασκευή 31 Μαρτίου και  07 Απριλίου αντίστοιχα.


Στην πρώτη δραστηριότητα 48 παιδιά αποτύπωσαν με πινέλο σε καμβά ένα πασχαλινό θέμα, ενώ στη δεύτερη δραστηριότητα 51 παιδιά κατασκεύασαν ένα μόμπιλε με χαρτοκοπτική και το εμπλούτισαν με διάφορα υλικά.

Και αυτή τη φορά τις δράσεις - οι οποίες έγιναν σε ώρες κατά τις οποίες το προηγούμενο χρονικό διάστημα ήταν προγραμματισμένες προβολές παιδικών ταινιών - υποστήριξαν εθελοντές. 


Όπως τονίζει η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κορινού Φωτεινή Καρασερίδου: «Στη δημοτική μας βιβλιοθήκη καλλιεργούμε τόσο την αγάπη για τη γνώση όσο και την ανάπτυξη της έκφρασης και της δημιουργικής φαντασίας των παιδιών. Εν ολίγοις δίνουμε το βήμα για να ακουστεί η φωνή και το μήνυμά τους καθαρά.  Είναι σημαντικό ότι δράσεις με την ακούραστη συνδρομή των εθελοντών μας υλοποιούνται όλο το χρόνο, ενώ ήδη προετοιμαζόμαστε και για την καλοκαιρινή μας εκστρατεία».