Τετάρτη 19 Απριλίου 2017

ΕΚΘΕΣΗ ΞΥΛΟΓΛΥΠΤΙΚΗΣ ΝΙΚΟΥ ΣΠΑΝΟΥ

 Μέχρι την Κυριακή 23 Απριλίου 2017 συνεχίζεται η έκθεση ξυλογλυπτικής με χάραξη και χρώμα του συντοπίτη μας Νίκου Σπανού, που παρουσιάζεται στην
Αστική Σχολή Κατερίνης στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών» της Εστίας Πιερίδων Μουσών.
  Η ενδιαφέρουσα έκθεση που εγκαινιάσθηκε στις 18-4-2017, φέρει τον τίτλο «Αρχαία Ελλάδα-Βυζάντιο-Αναγέννηση-Σήμερα» υποδέχεται το κοινό καθημερινά από τις 10:00 π.μ. έως 1:30 μ.μ. και το απόγευμα από τις 18:00 έως 22:00.


  Ο Νίκος Σπανός ξεκίνησε να δημιουργεί από τις αρχές του ΄90, εμπνεόμενος από την τέχνη της αγιογραφίας και της προσωπογραφίας με θεματολόγιο από την κλασσική Ελλάδα, τη βυζαντινή και αναγεννησιακή περίοδο και το σήμερα. Χρησιμοποιεί χρώματα εμποτισμού πάνω στο ξύλο, στο οποίο με ξεχωριστή μαστοριά και ικανότητα διαμορφώνει τα έργα του, όπως ποικιλία ξυλόγλυπτων χαρακτικών, αχλαδόσχημα μουσικά όργανα και τορνευτά διακοσμητικά.
  Ο Νίκος Σπανός ασχολείται παράλληλα με τη μουσική από την παιδική του ηλικία- σήμερα επαγγελματικά- τόσο με το μπουζούκι όσο και το βιολί, τα οποία  αποτέλεσαν την αφορμή για την κατασκευή μουσικών οργάνων και κατά επέκταση την επαφή του με το ξύλο και τις ιδιότητές του.
  Ο δημιουργός είναι μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης (έφορος εικαστικών). Επίσης μέλος της Πανελλήνιας Εταιρείας Πολιτιστικών Εκδηλώσεων (Φως τέχνης ανέσπερο) και του συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και Βόρειας Ελλάδας.
  Μέχρι σήμερα έχει στο ενεργητικό του αρκετές ατομικές εκθέσεις, καθώς επίσης και συμμετοχή σε πολλές ομαδικές, μεταξύ των οποίων και η υπαίθρια έκθεση καλλιτεχνών στην πόλη Marjama της Εσθονίας.