Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Περισσότεροι από 30 νεκροί ενώ έβλεπαν το Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Άντερλεχτ

Θρήνος στο Καλαμπάρ της Νιγηρίας. Περισσότεροι από 30 φίλοι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παρακολουθούσαν το
παιχνίδι με την Άντερλεχτ, έπαθαν ηλεκτροπληξία και σκοτώθηκαν.

Ανείπωτη τραγωδία στη Νιγηρία το βράδυ της Πέμπτης (20/4), στην πόλη Καλαμπάρ. Υποστηρικτές της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που παρακολουθούσαν την αναμέτρηση με την Άντερλεχτ, η οποία έκρινε την πρόκριση στα ημιτελικά του Europa League, βρήκαν το θάνατο από ηλεκτροπληξία.
Σύμφωνα με ΜΜΕ της Νιγηρίας, περισσότερα από 30 άτομα άφησαν την τελευταία τους πνοή, όταν καλώδιο υψηλής τάσης έπεσε πάνω σε ένα κτίριο, μετά από πρόβλημα του ηλεκτρικού μετασχηματιστή. Αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε σε τηλεοπτικό σταθμό της Νιγηρίας:
"Καθόμουν στις πρώτες θέσεις όταν αντιφλήθηκα πως υπάρχει πρόβλημα. Είδα την αντανάκλαση από τον μετασχηματιστή. Ήμουν ο πρώτος που έτρεξε έξω. Λίγο μετά όλοι έτρεχαν να βγουν από την πόρτα για να σωθούν".
Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέστειλε τα συλλυπυτήριά της στις οικογένειες των θυμάτων μέσω twitter: "Οι σκέψεις μας είναι στους φίλους της Γιουνάιτεντ και στις οικογένειές τους μετά την χθεσινή τραγωδία στο Καλαμπάρ της Νιγηρίας".
Υπενθυμίζεται ότι οι "κόκκινοι διάβολοι" προκρίθηκαν στα ημιτελικά του Europa League, καθώς επικράτησαν της Άντερλεχτ με 2-1 στην παράταση, στο Old Trafford.
(AP Photo/Dave Thompson)

http://www.sport24.gr/