Δευτέρα 20 Μαρτίου 2017

Κοινή δράση του ΚΠΕ Ανατολικού Ολύμπου με το Φ.Δ.Ε.Δ.Ολύμπου στο πλαίσιο του Εθνικού Θεματικού Δικτύου "Αγρια πανίδα σε κίνδυνο" που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου , με αφορμή την Παγκόσμια Μέρα Άγριας Ζωής

Με αφορμή και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής (3 Μαρτίου) και σε συνεργασία με την Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Πιερίας Αμανατίδου
Μαργαρίτα πραγματοποιήθηκαν από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (κομβικό συνεργάτη στο Εθνικό Θεματικό Δίκτυο «Άγρια Πανίδα σε κίνδυνο» που συντονίζει το ΚΠΕ Καρπενησίου) και τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου (Φ.Δ.Ε.Δ.Ο) ενημερωτικές επισκέψεις σε σχολικές μονάδες της Α/ θμιας Πιερίας. 


Στόχος των επισκέψεων ήταν οι μαθητές να γνωρίσουν κάποια από τα είδη της Άγριας Πανίδας του Ολύμπου, να μάθουν τις συνήθειές τους, να κατανοήσουν τους κινδύνους που τα απειλούν ώστε να ευαισθητοποιηθούν για την προστασία τους.  


Η δράση διήρκησε τέσσερις μέρες 28/02 και 01-02-03/03/2017, υλοποιήθηκε σε εννιά σχολικές μονάδες της Πιερίας, σε 290 μαθητές στο σύνολο και έγινε στα ακόλουθα σχολεία: 3ο Δ.Σ. Λιτοχώρου, 6ο Νηπ. Κατερίνης , Δ.Σ. Περίστασης, 5ο Νηπ. Κατερίνης, Νηπ. Δίου, 7ο Δ.Σ. Κατερίνης , 4ο Νηπ. Λιτοχώρου, 11ο Νηπ. Κατερίνης, 6ο Δ.Σ. Κατερίνης.


Οι συντονιστές της δράσης δούλεψαν σε δύο ομάδες και ήταν: Μπεκιροπούλου Βικτωρία - Υπεύθυνη του ΚΠΕ, Στάθη Μαρία-Αναπληρώτρια υπεύθυνης, Κάκαλου Ιωάννα- Μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ, Πράπας Γιάννης- Μέλος Π.Ο. του ΚΠΕ, Θέμιδα Νασοπούλου και Σάββας Βασιλειάδης Οικοξεναγοί του Φ. Δ. Εθνικού Δρυμού Ολύμπου.


Η κάθε ενημέρωση περιελάμβανε παρουσίαση των ειδών της άγριας πανίδας του Ολύμπου που βρίσκονται υπό προστασία, κατασκευές- ντεκουπάζ σε πέτρα και κινητικό παιχνίδι σχετικό με το θέμα.


Επίσης πραγματοποιήθηκαν και επιπλέον ενημερωτικές επισκέψεις μετά από απευθείας συνεννόηση των ενδιαφερόμενων σχολείων με τον Φορέα Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου στις οποίες ζητήθηκε η επικουρική συμμετοχή του Κ.Π.Ε. Ανατολικού Ολύμπου. Οι σχολικές μoνάδες που ενδιαφέρθηκαν ήταν το 2ο Δημ. Σχ. Λιτοχώρου, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο του Ν. Παντελεήμονα με συνολικά 219 μαθητές.


Ευχαριστούμε όλους εσάς που συνεργαστήκατε μαζί μας σε αυτή την προσπάθεια ευαισθητοποίησης σχετικά με την Άγρια πανίδα σε κίνδυνο του Ολύμπου,  για το ενδιαφέρον και το ζήλο που επιδείξατε.