Τρίτη 14 Μαρτίου 2017

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ Θ. ΚΑΡΑΟΓΛΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΟΡΚΙΖΟΜΑΙ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Την Κυριακή 19 Μαρτίου 2017 και ώρα 11.00 ο Βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης της Νέας Δημοκρατίας και αν. Τομεάρχης Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και
Κοινωνικής Αλληλεγγύης του κόμματος, κ. Θεόδωρος Καράογλου, θα παρουσιάσει στην Κατερίνη το βιβλίο του με τίτλο: «Ορκίζομαι».
Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας. Πέραν του κ. Καράογλου για το βιβλίο  θα μιλήσουν ο Βουλευτής Λάρισας της Νέας Δημοκρατίας και αν. Τομεάρχης Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, καθώς και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Χαράλαμπος Μπρουσκέλης.
Το βιβλίο, το οποίο δεν πωλείται αλλά διατίθεται δωρεάν, παρουσιάζει την επιτακτική ανάγκη αναθεώρησης των βασικών αξόνων του ισχύοντος Συντάγματος και καταλήγει στην παρουσίαση συγκεκριμένων προτάσεων του κ. Καράογλου για τη βελτίωση και εξέλιξη του καταστατικού χάρτη της χώρας.
Όπως σημειώνει ο ίδιος: «Με την παρουσίαση του “Ορκίζομαι” στην Κατερίνη κλείνει ένας μεγάλος κύκλος παρουσίασης του σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας, ο οποίος ξεκίνησε την 1η Οκτωβρίου του 2016 από τη Βέροια. 
Προσωπικά θεωρώ ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση αποτελεί κορυφαία κοινοβουλευτική διαδικασία που αφορά και θα επηρεάσει το μέλλον της χώρας και άρα τις επόμενες γενιές. Στο πλαίσιο αυτό συμμετέχω διαδραστικά στη δημόσια συζήτηση που έχει ήδη ξεκινήσει, δεδομένου ότι μέσα από τις παρουσιάσεις του βιβλίου ακούω  και καταγράφω τα “θέλω” της κοινωνίας αναφορικά με το Σύνταγμα. Απέναντι στη βαθιά κρίση των κοινοβουλευτικών και αντιπροσωπευτικών θεσμών που βιώνουμε τα τελευταία χρόνια, πρέπει να δώσουμε ισχυρές θεσμικές, πολιτικές και ηθικές απαντήσεις, αφήνοντας στην άκρη κομματικές σκοπιμότητες, ιδεοληψίες που δεν αφορούν στο παρόν και το μέλλον και από άγονες αντιπαραθέσεις που δεν προσθέτουν, αλλά αφαιρούν».