Τρίτη 7 Μαρτίου 2017

Μήνυμα της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ε. Σκούφα, για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας

 Ε. Σκούφα: «Η αλλαγή της νοοτροπίας, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε»
Μήνυμα της βουλεύτριας ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας για την Παγκόσμια Ημέρα Γυναίκας


Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, εορτάζεται στις 8 Μαρτίου κάθε έτους. Έχει τις ρίζες της στις διαμαρτυρίες των γυναικών στις αρχές του εικοστού αιώνα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ, που ζητούσαν ίσα δικαιώματα, καλύτερες συνθήκες εργασίας καθώς και δικαίωμα ψήφου. Θεσμοθετήθηκε το 1977 από τον ΟΗΕ, ο οποίος κάλεσε όλες τις χώρες του κόσμου να γιορτάσουν την ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών.
Η 8η Μαρτίου είναι μια ημέρα, προβληματισμού για την αξιολόγηση της θέσης των γυναικών, αλλά και μια μέρα κινητοποιήσεων σε όλο τον κόσμο για την υποστήριξη της ενδυνάμωσης και της ισότητας των γυναικών.

Μπορεί από τότε μέχρι σήμερα, οι χώρες να έχουν κάνει σημαντικά βήματα προόδου, οι νόμοι να αλλάζουν προς το καλύτερο για την αναγνώριση της προσφοράς της γυναίκας, όμως ο δρόμος είναι ακόμη μακρύς.
Οι γυναίκες θα προσπαθούν για το αυτονόητο της ισότητάς τους για αρκετά χρόνια ακόμα. Γιατί μπορεί η νομοθεσία σε πολλές χώρες και στην Ελλάδα να είναι σαφώς καλύτερη, η αποδοχή της όμως από την κοινωνία, και η αλλαγή της νοοτροπίας, είναι το μεγαλύτερο στοίχημα που πρέπει να κερδίσουμε.

Από το 1857 με την διαμαρτυρία των γυναικών στα εργοστάσια υφαντουργίας στις Η.Π.Α., το 1908 με το «ψωμί και τριαντάφυλλο», έχουμε καταφέρει αρκετά, έχουμε όμως πολλά περισσότερα να κάνουμε. Τιμάμε λοιπόν την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, αλλά ας θυμόμαστε πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας ακόμα, για να μην τη χρειαζόμαστε άλλο πια.