Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Εποπτική Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κολινδρού

 Εποπτική Διδασκαλία Φυσικών Επιστημών είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι μαθητές της Ε΄ και Στ΄ τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου
Κολινδρού, σήμερα Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου. 


Ο συγγραφέας, ερευνητής, τ. δάσκαλος και τ. Επιμορφωτής του 1ου Περιφερειακού Επιμορφωτικού Κέντρου (ΠΕΚ) Θεσσαλονίκης Γεώργιος Σιάππας, παρουσίασε στα παιδιά απλά πειράματα από την ύλη του γνωστικού αντικειμένου των Φυσικών του Δημοτικού Σχολείου. 


Η εκτέλεση και η παρουσίαση των πειραμάτων εντυπωσίασε τα παιδιά, τα οποία για δύο διδακτικές ώρες, έμαθαν μικρά μυστικά της Φυσικής, μιας επιστήμης που ερμηνεύει όλα τα φαινόμενα που συμβαίνουν στη φύση μας. 


Ήταν μια πραγματικά μοναδική εμπειρία για τα παιδιά και θα ήθελα να εκφράσω τις θερμές μου ευχαριστίες στο φίλο και πολύ αγαπητό συνταξιούχο συνάδελφο Γεώργιο Σιάππα, ο οποίος αν και αποχώρησε αρκετά χρόνια από την ενεργή υπηρεσία συνεχίζει να δημιουργεί και να ερευνά. 


Αξίζει πιστεύω να σημειώσω ακόμη πως ο κ. Σιάππας έχει λάβει 14 διπλώματα ευρεσιτεχνίας….
  

Δημήτριος Χλεμές