Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2017

Απάντηση της Αντιδημάρχου, κ. Ρούλας Ασλανίδου, στην καταγγελία για τα αδέσποτα σκυλιά

Η επιτροπή έλεγχου για την εφαρμογή του προγράμματος που αφορά στα αδέσποτα ζώα του Δήμου Πύδνας Κολινδρού απαρτίζεται από 5 μέλη τα οποία
ενημερώνονται τακτικά και προσωπικά από την υπεύθυνη Αντιδήμαρχο, κ. Ασλανίδου. Τα αδέσποτα σκυλιά εντοπίζονται και περισυλλέγονται μετά από καταγγελίες Δημοτών. Κατόπιν, γίνεται η επίβλεψη από τον υπεύθυνο κτηνίατρο του Δήμου και επανέρχονται στο μέρος από το οποίο περισυλλέχθηκαν, στειρωμένα, τσιπαρισμένα, υγιή και δεν εξαφανίζονται όπως ισχυρίζονται οι καταγγέλλοντες. Σε διάρκεια έξι μηνών ο Δήμος Πύδνας Κολινδρού στείρωσε 97 αδέσποτα σκυλιά.
Στις 9-2-2017 δεν πραγματοποιήθηκε καμία περισυλλογή αδέσποτων σκυλιών ή κουταβιών. Την συγκεκριμένη μέρα βγήκε μαζί με το συνεργείο η Αντιδήμαρχο, κ. Ασλανίδου να μαζέψει δύο στέγαστρα τα οποία είναι προσφορά της και τα οποία η κ. Μαρία Μητσιγιώργη τοποθέτησε παράνομα σε ιδιωτικούς χώρους (περιοχή 66΄Αιγινίου). 
Κατόπιν, καταγγελιών των Δημοτών Αιγινίου, ο Δήμος προέβη σε αυτοψία βλέποντας ότι έχουν μαζευτεί περίπου 60 αδέσποτα και μη σκυλιά στον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό Αιγινίου δίπλα σε ταβέρνα, με αποτέλεσμα ο Δήμος να δεχθεί πληθώρα καταγγελιών από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας και των κατοίκων, οι οποίοι είναι ενοχλημένοι με την κατάσταση που δημιουργήθηκε.
‘Όσο αφορά το θέμα των 5 κουταβιών με την μάνα τους, εντοπίστηκαν εντός του χώρου της Λαϊκής Αγοράς Αιγινίου και μέχρι σήμερα βρίσκονται στην Κεντρική Πλατεία Αιγινίου, τα οποία όταν έρθουν σε ηλικία στείρωσης, ο Δήμος θα προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες .
Τέλος, για την πληροφόρηση, μια από τις καταγγέλλοντες αγόρασε 30 σακιά σκυλοτροφής και τα χρέωσε στον Δήμο χωρίς καμία ενημέρωση.

Η Αντιδήμαρχος Πύδνας Κολινδρού
Ασλανίδου Ρούλα