Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2017

Συνεχίζει το πλούσιο και πολυσήμαντο έργο της η Τράπεζα Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος

Ένα χιτώνας αγάπης σε αναξιοπαθούντες πολίτες της Πιερίας απλώνει η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος,  διανέμοντας σε ειδικά
διαμορφωμένο χώρο που βρίσκεται επί της οδού Θεσσαλονίκης στην Κατερίνη,   δωρεάν και σε άριστη κατάσταση ρούχα και υποδήματα σε ανθρώπους που λόγω της παρατεταμένης κρίσης δοκιμάζονται οικονομικά και έχουν ανάγκη προμήθειας ειδών ένδυσης.
          H Tράπεζα Αγάπης δωρεάν διανομής ενδυμάτων και υποδημάτων «Ο Άγιος Ιωάννης ο Ελεήμων»,  που λειτουργεί υπό την ευθύνη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου  της Ιεράς Μητροπόλεως, συνεχίζει αδιάκοπα, τα τελευταία χρόνια, τη δωρεάν διανομή και τη διάθεση ειδώνρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων σε οικονομικά αδύναμους συμπολίτες. Ρούχα και υποδήματα βρεφικά, παιδικά, ανδρικά και γυναικεία,  καθώς και παιχνίδια. 
          Όπως ανέφερε ο υπεύθυνος του κέντρου διανομής ιματισμού της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νικόλαος Φωτίου «κατά το έτος 2016 διανεμήθηκαν 19.500 τεμάχια ρούχων όλων των ειδών,  έγινε  αποστολή 26.000 περίπου ενδυμάτων και υποδημάτων Β' διαλογής στην κοινωνική οργάνωση υποστήριξης νέων ΑΡΣΙΣ και συνολικά εξυπηρετήθηκαν 1444 οικογένειες του νομού».
          Με αφορμή την παρουσίαση του απολογισμού πεπραγμένων της κοινωνικής αυτής δομής διανομής ρουχισμού  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «Η τοπική μας Εκκλησία ανιχνεύοντας τις ανάγκες της κοινωνίας και ειδικότερα των ευπαθών της ομάδων, αναπτύσσει πλούσιο Κοινωνικό Έργο, προέκταση του Πνευματικού, σύμφωνα με τον Λόγο που μας άφησε ο Χριστός. Με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε και με ελάχιστους πόρους βασιζόμενοι σε αυτοπροαίρετες προσφορές των συμπολιτών μας και στους δεκάδες εθελοντές που με αγαθή προαίρεση προσφέρουν στο έργο μας,  συνεχίζουμε να λειτουργούμε στην Ιερά Μητρόπολή μας την Τράπεζα Αγάπης  με είδη  ένδυσης. υποστηρίζοντας εκατοντάδες οικογένειες που ταλαιπωρούνται και δοκιμάζονται στους κρίσιμους καιρούς που ζούμε.Ελπίζω ότι γρήγορα θα έρθει ο καιρός που δεν θα τα χρειαζόμαστε όλα αυτά».