Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ - "ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ"

ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΡΟΣΩΠΑ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Με ομόφωνη απόφαση το ΔΣ της ΚΕΔΕ  - του  οποίου  είναι εκλεγμένος μέλος  ο δήμαρχος
Κατερίνης – αποφάσισε να στηρίξει το δήμαρχο Πάτρας ο οποίος διώκεται μετά από μήνυση τέως βουλευτή της ΧΑ. Στην ανακοίνωση μάλιστα η ΚΕΔΕ σημειώνει  πως:
“Η αντιμετώπιση της Χρυσής Αυγής είναι πολιτική πράξη και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράβαση καθήκοντος”.
Σε πλήρη αντίθεση στο ΔΣ της 14ης Φεβρουαρίου η πλειοψηφία του Δήμου με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου,  μιας και ήταν ενήμερος του θέματος, δεν δέχτηκαν ούτε καν να γίνει θέμα προς συζήτηση από το ΔΣ ψήφισμα συμπαράστασης προς το δήμαρχο Πατρέων που έφερε στο ΔΣ η «Λαϊκή Συσπείρωση» και το ζήτησε  σύσσωμη η αντιπολίτευση αλλά  και ένας σύμβουλος της πλειοψηφίας.
Ανάλογη στάση κράτησε η παράταξη του κ. Χιονίδη και σε αίτημα δημοτικής συμβούλου του ΑΛΛΟΥ ΔΡΟΜΟΥ  με το οποίο ζητήθηκε να πάρει απόφαση το ΔΣ και να μην καλείται  σε εκδηλώσεις του δήμου Κατερίνης  η εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής.
Καταννοούμε τις δυσκολίες του δημάρχου και των δημοτικών συμβούλων της πλειοψηφίας Ίσως είναι δύσκολο για κάποιους να  κόψουν τους όποιους δεσμούς τους με ένα ακροδεξιό ακροατήριο.
Ίσως  για κάποιους να είναι βολική η σιωπή με  στόχο  τη συλλογή ψήφων.
Δυστυχώς όμως μετά και τις τελευταίες αποκαλύψεις, δεν μπορεί κανείς να  ισχυριστεί πως "δεν ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε". 
Δε μπορεί κανείς να κρυφτεί πίσω από θεσμούς, πρωτόκολλα και διαδικασίες.
Η εγκληματική οργάνωση της ΧΑ με την θεοποίηση της βίας, με τη ναζιστική της ιδεολογία  ποτίζει με μίσος την ελληνική κοινωνία και τη νεολαία της, Σκορπίζει το φόβο και τη βία. Αντιτίθεται στις αξίες της αλληλεγγύης, του ανθρωπισμού και στην ίδια τη  δημοκρατία.
Αυτήν την ώρα κάποιοι αιρετοί της ΤΑ δίνουν τον αγώνα τους κατά του φασισμού και του ρατσισμού, ενώ   κάποιοι άλλοι κωφεύουν.
Αυτή είναι η πραγματικότητα που περίτρανα αποδείχτηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο της Τρίτης.
ΖΗΤΑΜΕ για άλλη μια φορά  από τη δημοτική αρχή, έστω και  τώρα, να αλλάξει την τακτική της, να σταθεί στο ύψος των απαιτήσεων της κρίσιμης περιόδου και να πράξει το αυτονόητο.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ