Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Χαιρετισμός δημοσιογράφου αγροτικών θεμάτων Γιάννη Τσιμπονίδη στην τιμητική βράβευση από την Αντιπεριφέρεια Πιερίας

 Τους αγροτικούς φορείς της Πιερίας οι οποίοι συνεισφέρουν αποτελεσματικά στην ενίσχυση της τοπικής οικονομίας και στην διατήρηση της συνοχής του
κοινωνικού ιστού της υπαίθρου, τίμησε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας Σοφία Μαυρίδου μαζί με τους συνεργάτες της,  ανήμερα την Πρωτοχρονιά Κυριακή 1 Ιανουαρίου 2017 στο πλαίσιο της επίσημης τελετής κοπής της βασιλόπιτας από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο, παρουσία των επίσημων Αρχών του τόπου. Η τελετή πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συσκέψεων του 4ου Ορόφου της Π.Ε. Πιερίας.
 Τιμήθηκαν όλοι οι Πρόεδροι των αγροτικών Οργανώσεων του νομού (Αγροτικών Συν/σμών, Ομάδων Καπνού, Ομάδων Παραγωγών,  Κτηνοτροφικών συν/σμών, αγροτικών συλλόγων κλπ.) και ο μοναδικός δημοσιογράφος αγροτικών θεμάτων του νομού Γιάννης Τσιμπονίδης.

Φανερά συγκινημένος ο Γιάννης Τσιμπονίδης στον σύντομο χαιρετισμό του ανέφερε:
 «Κυρία Αντιπεριφερειάρχα, φίλες και φίλοι, συνάδελφοι και συνεργάτες.
  Τούτη την ώρα που απολαμβάνω την προς το πρόσωπό μου αγάπη σας και την τιμητική αναγνώριση, η μνήμη μου ανατρέχει στη ρήση του Έλληνα φιλοσόφου και ποιητή, Μενάνδρου: «Μήτηρ απάντων γαία και κοινή τροφός», ότι η μητέρα και τροφός όλων μας είναι η γη.  Τη γη που υπηρετήσαμε ο καθένας μας από διαφορετικό μετερίζι. Τη γη που ποτέ δεν πρόδωσε τους καημούς, τους πόθους, τα όνειρά μας.

  Ξεκίνησα τη δημοσιογραφική μου καριέρα πριν περίπου τριάντα δύο χρόνια με το αγροτικό ρεπορτάζ και ποτέ δεν το εγκατέλειψα.
 Πολλοί διερωτήθηκαν γιατί δεν επέλεξα κάποιο άλλο από τα λεγόμενα δημοφιλή θεματολόγια της δημοσιογραφίας. Γιατί πολύ απλά αυτό το ρεπορτάζ με εκφράζει, αυτό με εμπνέει, με συγκινεί.
  Θεωρώ ότι όλοι γνωρίζετε ότι στην περιφέρεια η δημοσιογραφική εργασία δεν έχει τις ευκαιρίες του μεγάλου αστικού κέντρου. Στην επαρχία οι πηγές των ειδήσεων και η ανεύρεση καθημερινού επίκαιρου θεματολογίου φαντάζει πολλάκις ανυπέρβλητο. Νυχθημερόν ο κόπος με πολύ ιδρώτα για λίγες αράδες γραπτού ή ηλεκτρονικού κειμένου.  Ασφαλώς έτσι είναι. Αλλά όμως ο καθημερινός αγώνας της επιβίωσης στην εκτός των τειχών πόρευση έχει ένα πολύ σημαντικό κέρδος. Την ανθρώπινη επικοινωνία και τις διαπροσωπικές σχέσεις, στοιχεία σημαντικά για την προσωπική μου διαδρομή.
  Ήταν η επιλογή μου και δεν μετανιώνω!
  Τι πιο ευχάριστο να αντικρίζεις στο πρόσωπο της αγροτικής οικογένειας -της τόσο αδικημένης - τη χαρά ότι και φέτος η γη του, η δικιά μας γη, κάρπισε και ο κόπος δεν πήγε χαμένος!
  Σας ευχαριστώ για τη χαρά και ικανοποίηση που μου δώσατε να μοιραστώ την πρώτη μέρα του νέου έτους με όλους εσάς, που αποτελείτε  κομμάτι της ζωής μου. 
  Ευχαριστώ την κα. Αντιπεριφερειάρχη για την τιμητική διάκριση, καθώς την αγροτική οικογένεια του τόπου μας και όχι μόνο, για την αγάπη προς το πρόσωπό μου, αλλά και για την διαρκή και πολύπλευρη υποστήριξη στην δημοσιογραφική μου καριέρα.
  Σας εύχομαι καλή και παραγωγική χρονιά με υγεία κυρίως και προκοπή.»