Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου 2016

Η ΚΥΠΡΟΣ ΠΡΟΤΑΘΗΚΕ ΩΣ ΤΙΜΩΜΕΝΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ 46ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

Την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου  (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) ώστε η Κύπρος να αποτελεί την τιμώμενη χώρα του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2017,
επέδωσε αντιπροσωπεία του οργανισμού κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης  στο Γενικό Πρόξενο της Κύπρου,  Αντώνιο Μανδρίτη.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016 στην έδρα του Γενικού Προξενείου της Μεγαλονήσου, στη Θεσσαλονίκη.
Ο Γενικός Πρόξενος δέχτηκε με μεγάλη χαρά την τιμητική πρόταση του ΟΡ.ΦΕ.Ο. και διαβεβαίωσε ότι θα την προωθήσει άμεσα στην πρεσβεία και στο αρμόδιο Υπουργείο της Κύπρου.
Αναφέρθηκε επίσης με ιδιαίτερα κολακευτικά λόγια για το Φεστιβάλ Ολύμπου, εκδηλώσεις του οποίου έχει παρακολουθήσει κατά καιρούς.  Δήλωσε επίσης ευτυχής καθότι στη διάρκεια της θητείας του ως προξένου της Θεσσαλονίκης, η χώρα του θα συμμετάσχει και θα τιμηθεί από ένα σπουδαίο οργανισμό, όπως είναι το Φεστιβάλ Ολύμπου.
Ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο., Γρηγόρης Παπαχρήστος ανταπαντώντας στον πρόξενο,  επισήμανε ότι η επιλογή της τιμής στην Κύπρο ήταν απόρροια της επιθυμίας και  πολλών φίλων του φεστιβάλ. Τόνισε ακόμα ότι είναι η δέκατη στη σειρά χώρα που τιμάται (χρονιά με ιδιαίτερο συμβολισμό), ευελπιστώντας πως θα είναι παράλληλα μια  από τις καλύτερες συνεργασίες από την εφαρμογή της υλοποίησης του θεσμού της τιμώμενης χώρας, επιλογή με διεθνή ορίζοντα και χαρακτήρα.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν επίσης από  πλευράς διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. ο αντιπρόεδρος, Πλάτωνας Τασχουνίδης και ο υπεύθυνος διεθνών σχέσεων, Νικόλαος  Πασχαλούδης καθώς και ο οργανωτικός επιμελητής του 46ου Φεστιβάλ Ολύμπου, Δημήτριος Νταντάμης.
Τηλεφωνική επικοινωνία κατά τη διάρκεια της συνάντησης είχε με τον πρόξενο και η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας,  Σοφία Μαυρίδου, η οποία κατέθεσε τη δική της στήριξη καθώς και την αντίστοιχη της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. Προσκάλεσε μάλιστα το Γενικό Πρόξενο της Κύπρου στην Πιερία για την επισφράγιση της συνεργασίας.