ξεφεύγουν πλέον και από τη σφαίρα της πολιτικής και ανάγονται στη σφαίρα των ιδεολογικών εμμονών.
Ο ευρωβουλευτής συμπλήρωσε ότι η δυσφορία αυτή υπάρχει ακόμα και σε μια μερίδα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος κυρίως στους ευρωβουλευτές εκείνους που προέρχονται από τις χώρες του νότου που πλήττονται επίσης από τη λιτότητα.
Πολιτικά, τα πράγματα δείχνουν ότι αυτή η λιτότητα γέννησε και γεννά ακροδεξιά τέρατα και όμως ο κ. Σόιμπλε επιμένει σ’αυτή και δυστυχώς επιμένει σε βάρος της Ελλάδας.
Αν θέλει να παίξει ηγεμονικό ρόλο η Γερμανία , α πρέπει να αλλάξει πολιτική γιατί αν χάσει και ο Ρέντσι το δημοψήφισμα, η ευρωζώνη θα μπει σε πολύ μεγάλες περιπέτειες.
Ο Νότος έχει συνειδητοποιήσει ότι δε μπορεί να λειτουργήσει κάτω από μια τόσο ασφυκτική πίεση από το Βορρά και η πρωτοβουλία Τσίπρα για τη σύγκλιση των χωρών του Νότου ήταν η πιο σημαντική πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης. Ήταν κάτι στο οποίο πιστεύουν όλοι οι νοτιοευρωπαίοι ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης. Αυτή είναι και η λύση και θα έπρεπε να είχε ήδη γίνει και να συνεχιστεί.
Για τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό o Στέλιος Κούλογλου είπε ότι το Ευρωκοινοβούλιο ενδιαφέρεται πολύ για το θέμα της Κύπρου γιατί από αυτό εξαρτώνται σε σημαντικό βαθμό και οι σχέσεις με την Τουρκία. Η Κύπρος είναι ένα ανοιχτό πρόβλημα το οποίο αν δε λυθεί, οι σχέσεις με την Τουρκία δεν εξομαλύνονται. Οι σχέσεις Ευρωκοινοβουλίου Τουρκίας είναι ήδη πολύ διαταραγμένες επειδή στην Τουρκία έχουμε μια μεγάλη αντιδημοκρατική εκτροπή.
Η ελληνική πλευρά θα πρέπει να συνεχίσει να βάζει το Κυπριακό στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, διότι όλες οι εξελίξεις μεταπολεμικά στην Ελλάδα έχουν επηρεαστεί καθοριστικά από τις εξελίξεις στο Κυπριακό και θα πρέπει να ακολουθήσει την πολιτική που ακολουθήθηκε από την πτώση της Χούντας και μετά, δηλαδή ότι η Λευκωσία έχει τον πρώτο λόγο και η Ελλάδα συμπαρίσταται και βοηθά να παρθούν οι σωστές αποφάσεις.
Ακούστε εδώ τη συνέντευξη