Σάββατο 12 Νοεμβρίου 2016

ΜΕΘΏΝΗ, ΠΙΕΡΊΑΣ : ΑΛΛΑΓΈΣ ΣΤΟ ΤΟΠΙΚΌ ΣΥΜΒΟΎΛΙΟ

Μετά την παραίτηση του Κυρίου Γεωργίου Ζορμπά από το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Μεθώνης ακολούθησε η τυπική διαδικασία ώστε έτσι να καλυφθεί η θέση.
Αυτό που μου έκανε εντύπωση ήταν ΄το μεγάλο χρονικό διάστημα που χρειάστηκε για να ολοκληρωθεί η διαδικασία αυτή. Αφού ερωτήθηκαν οι 3 επόμενοι υποψήφιοι της λίστας, τελικά ο Κύριος Μηχάλης Λεωνίδης δέχτηκε με δέος και υπερηφάνεια να αναλάβει το καθήκον του Τοπικού Σύμβουλου.
Με την πρώτη ευκαιρία μίλησα με τον Πρόεδρο της Κοινότητας, τον Αντώνη Μπούμπουρα… 
Ι.Δ : – Για ποιο λόγο έμεινε μια θέση Τοπικού Σύμβουλου κενή ;
Α.Μ : – Όπως γνωρίζετε, ο Κύριος Ζορμπάς έχει παραιτηθεί εδώ και 2 μήνες. Η Δημοτική Αρχή ακολούθησε την απαραίτητη διαδικασία και τελικά την θέση του Κυρίου Ζορμπά την κάλυψε ο Κύριος Μιχάλη Λεωνίδη.
Ι.Δ : – Ο Κύριος Λεωνίδης είχε την άμεσα επόμενη σειρά ;
Α.Μ : – Όχι ! Αλλά λόγω έλλειψη ενδιαφέροντος από τους προηγούμενους, ήρθε η σειρά του Κύριου Λεωνίδη. Θεωρώ ότι είναι άνθρωπος συνεργάσιμος και αγαπητός από τους συνδημότες μας. Αυτό βέβαια, θα βοηθήσει στην ομαλή διαχείριση των θεμάτων της κοινότητας μας, κάτι που είναι προς όφελος όλων των συνδημοτών μας.
Ι.Δ : – Ο Κύριος Ζορμπάς σας έχει αναφέρει τους λόγους της παραίτησης του ;
Α.Μ : – Όχι. Και δεν τους γνωρίζω.
Ι.Δ : – Ούτε αναφέρθηκαν στην επίσημη παραίτηση του ;
Α.Μ : – Όχι.
Ι.Δ : – Μάλιστα. Ευχαριστώ πολύ.
Έφυγα λοιπόν και έμεινα με μια μεγάλη απορία που μόνο οι ίδιοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούσαν να λύσουν : Εφόσον δεν σας ενδιαφέρει, εφόσον δεν θέλετε να συμμετάσχετε, εφόσον φοβάστε να πάρετε αποφάσεις επίσημα, για ποιο λόγο κατεβαίνετε στις εκλογές ;;;
Μόνο για να συμπληρωθεί το ψηφοδέλτιο ;;
Και όταν εκλέγεστε ή έρθει η σειρά σας λόγο παραίτησης την κάνετε με ελαφρά πηδηματάκια ;;
Που πάει ο σεβασμός προς τους ανθρώπους που σας εμπιστεύτηκαν και σας ψήφισαν και περίμεναν από σας να τους αντιπροσωπεύσετε επαρκώς;;;
Ιζαμπέλ Δέδε

https://isabellededes.wordpress.com